Piersici coapte pe tigaia grill, cu iaurt și miere. Un mic dejun de miezul verii fără gluten, cu fructe de sezon într-o versiune inedită

piersici-pe-gratar-cu-iaurt-si-miere-un-mic-dejun-de-miezul-verii-cu-fructe-de-sezon-intr-o-versiune-inedita foto: sarchio.com

Piersicile la grătar sunt un preparat prin excelență al verii și merg de minune la micul dejun. Ideale alături de puțin iaurt natural rece, îndulcit sau nu, cu sau fără alte adaosuri. Și sunt și extrem de simplu de preparat: o modalitate inedită de a consuma piersici, unul dintre fructele predilecte ale verii. Cu atât mai mult în dimineața leneță a unei duminici de mijlocul lunii lui cuptor.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Ingrediente pentru 4 porții de piersici pe grătar cu iaurt

  • 4 piersici mediu coapte, nu trebuie să fie prea moi

  • 300 g iaurt grecesc

  • 2 linguri de miere

  • o mână de nuci sau migdale, măcinate
  • 1 lingură zahăr brun

  • câteva fructe de zmeură sau mure, opțional

  • mentă proaspătă

Cum pregătim piersici pe grătar

Amestecă energic iaurtul într-un bol împreună cu mierea, apoi încorporează nucile tocate grosier. Transferă iaurtul astfel preparat în boluri.

Taie piersicile pe orizontală, în jumătăți, fără să le decojești, și scoate sâmburii. Presară un strat gros de zahăr brun pe o farfurie și presează partea tăiată a piersicilor în zahăr pentru a o acoperi uniform – va forma un delicat strat de caramel pe suprafața fructelor.

Încălzește bine o tigaie grill, de preferat din fontă, și așează piersicile cu partea tăiată în jos. Lasă-le câteva minute, până când zahărul începe să se caramelizeze ușor. Întoarce-le și pe cealaltă parte pentru încă un minut, reglând flacăra astfel încât flacăra să fie puternică, dar fără ca zahărul să ajungă să se ardă.

Adaugă în fiecare dintre bolurile cu crema de iaurt câte două jumătăți de fruct și e gata. Stropim cu puțină miere, decorăm cu frunze de mentă și zmeură, mure sau afine.

Dacă peste aceleași piersici adăugăm puțină înghețată de vanilie sau de ciocolată, iată desertul ideal al verii. Contrastul cald-rece merită încercat.

Desert rapid și răcoritor din piersici pe grătar cu înghețată deasupra. Foto: freepik.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *