„Viața e prea scurtă ca să mănânci un croissant gol”, spune un proverb francez, și cum să nu le dai crezare, că doar ei le-au creat. Așa trebuie să fi gândit și Bruno Andreoletti, un cofetar-antreprenor de la Brescia, în zona de nord a Italiei, când a creat din același aluat foietaj ca de croissant un con ca de înghețată, dar pe care îl umple cu diferite creme. O idee absolut nouă în peisaj.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Umple conul și, astfel, el devine un desert de luat la pachet sau de consumat cu ocazia plimbării de după amiază sau de seară. L-a numit Cronò, ca un anagramă între croissant, con și Bruno, numele său. Este crocant, umplut cu cremă și glazurat cu diverse arome, relatează publicația de sector italiaatavola.net.
Bruno Andreoletti este un cofetar din Brescia care nu a împlinit încă 40 de ani dar de ani buni câștigă diferite concursuri și competiții naționale și internaționale, dedicate produselor de patiserie din aluaturi dospite. A evoluat de la un proiect antreprenorial mai mic la unul, de data asta, mai important.
Ideea Cronò a luat naștere în cadrul unui eveniment gastronomic, a cărui temă era crearea unui desert take away inovator. Ideea însă nu a fost imediat valorificată și a început însă să prindă contur abia după o discuție cu un coleg spaniol. A devenit realitate în aceste zile, o dată cu lansarea Cronò, cofetăria care vinde acest desert, adăugând astfel o nouă piesă în mozaicul creațiilor sale.
Un desert spectaculos, deloc simplu de produs
La prima vedere pare un cornet de înghețată clasic, dar întreaga structură este realizată din aluat de croissant, aerat și ușor în interior, crocant la exterior. Umplutura îl face și mai irezistibil, o cremă ce amintește de clasica bilă de înghețată. Peste ea, un topping care îi pune în evidență aroma, prin armonie sau, dimpotrivă, contrast.
Deși rezultatul e imediat plăcut și amuzant, procesul de realizare a fost departe de a fi simplu. Au fost necesare numeroase teste începând cu alegerea tipului de aluat: cel de brioșă s-a dovedit prea moale și instabil. A urmat elaborarea cupolei, menită să imite bila de înghețată, ce a presupus un studiu intensiv privind dezvoltarea masei folosite. Până și formele pentru coacere au fost create artizanal, deoarece cele cu asemenea dimensiuni și forme nu există pe piață.
Exteriorul cornetului este crocant și fraged, iar în interior se găsește fie o cremă de patiserie cu aromă de vanilie, fie o cremă bavareză, îmbogățită cu aceleași arome care se regăsesc și topping: zmeură, fistic, alună, ciocolată cu lapte, ciocolată amăruie. Conform creatorului său, gusturile Cronò vor varia în funcție de sezon și de inspirația de moment și va exista și o versiune vegană.