Compania Barilla a deschis la Milano un spațiu de tip pop up în care vizitatorii se pot cufunda în universul sosului pesto de busuioc, grație unor experiențe exclusive ce îmbină arta cu gustul. Un experiment în premieră. În inima cartierului Brera, Basil Bar este primul bistrou experiențial dedicat în întregime lumii pesto-ului, scrie revista La Cucina Italiana.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Oferta gastronomică a cafenelei a luat naștere din colaborarea dintre Academia Barilla, compania Degustazione Ristoro Dispensa din sectorul HoReCa și chef Lorenzo Cogo, considerat unul dintre cei mai talentați reprezentanți ai noii generații de gastronomie italiană. Preparatele sale, create exclusiv pentru Basil Bar, oferă o veritabilă călătorie senzorială și pun în valoare cremozitatea sosului pesto creat de Barilla.
Ce oferă localul
Vizitatorii se pot opri pentru o cafea sau o gustare sau pot rezerva un loc pentru prânz, aperitiv sau cină. De asemenea, este posibilă participarea la o cină socială exclusivă, cu meniu de degustare tematic Pesto Barilla. De asemenea, se organizează și masterclass-uri dedicate preparării acestui sos emblematic al gastronomiei italiene.
Dar experiențele propuse nu se limitează la gastronomie: în cafenea sunt organizate și ateliere artizanale inspirate din lumea busuiocului – de la modelaj de farfurii din ceramică cu frunze reale, la caligrafie verde pe hârtie naturală, tehnici de țesut creativ și stenciluri de artă urbană.
Două rețete din meniul Basil Bar
E vorba de două rețete simple, care pot servi și ca inspirație pentru pasionați.