VIDEO | Grâul din Bărăgan, gata de recoltat: imagini spectaculoase și prognoze optimiste pentru România / Țara noastră ar putea obține în acest an o recoltă de peste 10,13 milioane de tone, potrivit Comisiei Europene

Grâul din Bărăgan, gata de recoltat: imagini spectaculoase Sursa foto: G4Food

Un cititor G4Food ne-a trimis două filmări realizate pe vineri, în inima Câmpiei Bărăganului, unde grâul este aproape de recoltare. Peisajul surprins în imagini este superb: lanuri întinse, aurii, scăldate în lumină caldă de vară, semn că agricultura românească se apropie de unul dintre cele mai importante momente ale anului: recoltarea.

Vă recomandăm să citiți și: 2025, un an paradoxal: România, producție record la grâu, însă prețuri extrem de mici/ Fermierul Cătălin Popescu: „Grâul are un preț de 900 de lei/tonă, adică nici măcar 1 leu pe kilogram. Prețurile sunt sub orice critică”

Potrivit estimărilor Comisiei Europene, România ar putea obține în acest an o recoltă considerabilă de grâu, de aproximativ 10,13 milioane de tone, ceea ce ar plasa țara noastră din nou în topul producătorilor de grâu din Uniunea Europeană. (Citește mai multe detalii despre acest subiect aici…)

În această perioadă din iunie, grâul ajunge la maturitate și este gata de recoltat

Grâul a trecut deja prin majoritatea etapelor esențiale ale ciclului de cultură. Totul începe cu pregătirea solului și semănatul, care are loc toamna, în lunile septembrie-octombrie, urmat de răsărirea plantelor înainte de venirea iernii. Primăvara aduce reluarea vegetației, înfrățirea și alungirea paiului, apoi urmează faza de înspicare și înflorire. În această perioadă din iunie, grâul ajunge la maturitate și este gata de recoltat, în funcție de soi și de condițiile climatice locale.

În Bărăgan, una dintre cele mai productive regiuni agricole ale țării, culturile par a fi într-o stare foarte bună, ceea ce alimentează speranțele fermierilor pentru un sezon agricol favorabil, în ciuda provocărilor climatice din primăvară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *