Salata de pepene verde și brânză de capră, cu vinaigretă de citrice, ideală pentru vară/ Dacă modifici rețeta și adaugi piept de pui la grătar, obții o masa completă, delicioasă și hrănitoare

Salata de pepene verde si branza de capra, perfecta pentru vara Sursa foto: Pexels

În această salată de pepene verde și brânză de capră, contrastele de arome și texturi dintre pepenele crocant și dulce și brânza de capră cremoasă și ușor acrișoară sunt o combinație magică. Poți adăuga, potrivit eatingwell.com, piept de pui la grătar pentru a o transforma într-o masă completă.

Ingrediente pentru salata de pepene verde și brânză de capră

  • 3 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 3 linguri de suc de portocale
  • 1 lingură de oțet de vin roșu
  • ¼ linguriță de sare
  • Piper proaspăt măcinat, după gust
  • 8 căni de creson (sau amestec de salată verde), tulpinile dure îndepărtate (aprox. 140 g)
  • 4 căni de pepene verde fără semințe, tăiat cubulețe (aprox. 1,4 kg cu tot cu coajă)
  • ¼ cană ceapă roșie feliată foarte subțire (aprox. ¼ dintr-o ceapă mică)
  • 2 uncii (aprox. 60 g) brânză de capră, fărâmițată
  • ½ cană alune de pădure tocate (aprox. 60 g), prăjite

Instrucțiuni de preparare pentru salata de pepene verde și brânză de capră

  • Într-un bol mare, bate uleiul de măsline, sucul de portocale, oțetul, sarea și piperul până se omogenizează bine.
  • Adaugă cresonul, pepenele și ceapa roșie și amestecă ușor până se acoperă uniform.
  • Împarte salata în 5 farfurii. Presară deasupra brânza de capră și alunele prăjite.

Ponturi pentru ca salata de pepene verde și brânză de capră să-ți iasă delicioasă

  • Pentru a prăji alunele de pădure: pune-le într-o tigaie mică, uscată, la foc mediu-scăzut. Amestecă continuu timp de 2–4 minute până devin ușor rumenite și aromate.
  • Dacă nu găsești creson, îl poți înlocui cu pătrunjel, busuioc, mentă sau tarhon.
  • Poți pregăti alunele cu până la 3 zile înainte și le poți păstra la temperatura camerei într-un recipient etanș.
  • Dressingul se poate face cu 2 zile înainte și se păstrează în frigider.
  • Ceapa și pepenele pot fi tăiate cu o zi înainte și păstrate separat în pungi închise la frigider.
  • Salata este cel mai bună imediat după ce este asamblată. Resturile pot fi păstrate la frigider 1–2 zile, dar își pot pierde din crocant și pot deveni apoase.

Informații nutriționale, pentru salata de pepene verde și brânză de capră

  • Cresonul este o frunză verde plină de antioxidanți și bogată în vitaminele K și C. Consumul regulat susține sănătatea oaselor, a ochilor și reduce riscul bolilor de inimă și cancerului.
  • Pepenele verde este hidratant și bogat în licopen, un antioxidant care reduce riscul bolilor de inimă și al cancerului. De asemenea, conține potasiu și vitamina A.
  • Brânza de capră adaugă proteine și calciu, având un conținut mai scăzut de sodiu comparativ cu mozzarella.
  • Vinaigreta de citrice leagă toate aromele și aduce o notă proaspătă, oferind un plus de vitamina C din sucul de portocale și grăsimi sănătoase din uleiul de măsline.

Valori nutriționale (per porție):

  • Calorii: 227
  • Grăsimi: 18g
  • Carbohidrați: 13g
  • Proteine: 6g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *