Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au dispus oprirea temporară a activităţii pentru o perioadă de până la 6 luni pentru unitatea de procesare carne Fortem Avis SRL din Bragadiru, în urma neregulilor constatate în cadrul controalelor derulate luni, transmite Agerpres.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), comisari din cadrul CJPC ILFOV împreună cu preşedintele ANPC, Cristian Popescu Piedone, s-au deplasat luni în Bragadiru, unde funcţionează unitatea de procesare carne.
Astfel, la data controlului, a fost identificată o cantitate de 1598 kg de pulpe şi aripi de pui expirată din luna aprilie 2025. Valoarea mărfii expirate este de 20.457 lei. Comisarii ANPC au dispus distrugerea întregii cantităţi de carne.
În ceea ce priveşte condiţiile de depozitare, s-au regăsit pereţi şi paviment deteriorate şi agregate frigorifice neigienizate. Totodată, în camera frig în care erau păstrate produsele alimentare se formase gheţar din cauza funcţionării defectuoase a agregatului frigorific.
“Toate spaţiile erau insalubre, nefiind igienizate în mod corespunzător, fiind depistate şi insecte decedate în unele utilaje. Lădiţele de transport erau, de asemenea, neigienizate. Faţă de cele menţionate s-au aplicat 3 sancţiuni contravenţionale în valoare de 50.000 lei şi s-a dispus ca măsură complementară oprirea temporară a activităţii până la o perioadă de 6 luni. S-au înaintat adrese către organele de control în domeniul siguranţei alimentare”, se precizează în comunicatul ANPC.