Șase alimente pe care să nu le ții în frigider / Unde le poți păstra fără să se altereze și să rămână proaspete

Aceste alimente nu ar trebui ținute în frigider FOTO: Dreamstime/ Andrey Popov

Mulți dintre noi presupunem că frigiderul este soluția universală pentru păstrarea prospețimii alimentelor. Totuși, conform unui articol publicat de EatingWell, anumite produse nu se păstrează mai bine în frigider, ci în afara lui în condiții specifice. Iată șase alimente care beneficiază de o depozitare alternativă:

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -
  1. Busuioc

Busuiocul preferă un mediu cald și umed. Pentru a-i prelungi prospețimea, tăiați tulpinile și așezați-le într-un borcan cu apă, similar unui buchet de flori, pe blatul din bucătărie. Acoperiți ușor cu o pungă de plastic pentru a menține umiditatea.

  1. Usturoi, ceapă și cartofi

Aceste legume se păstrează cel mai bine într-un loc răcoros, întunecat și bine ventilat, cum ar fi o cămară. Evitați frigiderul, deoarece umiditatea poate duce la încolțire sau mucegai. Utilizați coșuri sau cutii de depozitare cu ventilație adecvată pentru a preveni acumularea de umiditate.

  1. Roșii

Roșiile își pierd aroma și textura în frigider. Păstrați-le la temperatura camerei, cu codița în jos, pentru a preveni pătrunderea aerului și a umezelii.

  1. Pâine

Frigiderul usucă pâinea și accelerează procesul de învechire. Pentru consumul zilnic, păstrați pâinea într-o cutie de pâine la temperatura camerei. Pentru o perioadă mai lungă, congelați feliile și decongelați-le, după necesitate.

  1. Cafea

Cafeaua absoarbe ușor mirosurile și umiditatea din frigider, ceea ce îi afectează aroma. Depozitați boabele sau cafeaua măcinată într-un recipient etanș, opac, la temperatura camerei, ferit de lumină și căldură.

  1. Vin

Vinul se păstrează cel mai bine într-un loc răcoros, întunecat și cu o temperatură constantă. Așezați sticlele orizontal pentru a menține dopul umed și a preveni oxidarea.

Pentru a facilita depozitarea corectă a acestor alimente, specialiștii recomandă utilizarea unor accesorii practice disponibile pe Amazon, cum ar fi borcane de sticlă, coșuri de sârmă, cutii de pâine, recipiente etanșe pentru cafea și suporturi pentru vin. Prin adoptarea acestor soluții, puteți reduce risipa alimentară și economisi bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *