Cel puţin 13.000 de miei sacrificaţi în Alba, înainte de Paşte/ Acestora li se adaugă mieii tăiaţi în gospodării de către cetăţeni

13.000 de miei sacrificaţi în Alba înainte de Paşte foto Pexels.com/@ Joerg Mangelsen

Aproximativ 13.000 de miei au fost sacrificaţi în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale în Alba în cele cinci abatoare din judeţ şi în cele două centre amenajate temporar, potrivit unui comunicat transmis marţi, AGERPRES, de Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), transmite Agerpres.

Acestora li se adaugă mieii tăiaţi în gospodării de către cetăţeni.

“Un număr de 12.914 miei au fost sacrificaţi în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale în judeţul Alba. Dintre aceştia, 12.718 miei au fost sacrificaţi în cele cinci abatoare (…), în vreme ce 196 miei au fost sacrificaţi în cele două centre amenajate temporar din Sebeş şi Abrud”, se menţionează în comunicatul DSVSA Alba.

Cei 12.718 miei sacrificaţi în abatoarele din judeţ au ajuns în piaţa internă, pe rafturile unităţilor de vânzare cu amănuntul din Alba (carmangerii, măcelării, supermarketuri etc.), dar şi din alte judeţe, respectiv pe piaţa externă, prin comerţ intracomunitar de produse de origine animală.

“La Abrud şi Sebeş au fost autorizate centre temporare de sacrificare a mieilor urmare a solicitărilor înaintate de către primăriile acestor unităţi administrativ-teritoriale, DSVSA Alba asigurând asistenţa sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor. Cele două centre au facilitat, în condiţii civilizate şi cu respectarea normelor sanitar-veterinare, comercializarea mieilor de la crescător la consumator. În total, în aceste două centre au fost sacrificaţi şi valorificaţi 196 de miei”, se arată în comunicat.

DSVSA precizează că, în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, pe raza judeţului Alba nu au fost înregistrate episoade de toxiinfecţii alimentare consecutiv consumului de alimente.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *