A început goana după cumpărăturile pentru masa de Paște, iar cea mai căutată este carnea de miel. La Buzău, crescătorii de ovine deja s-au instalat în spațiile special amenajate de Administrația Piețelor, la Talcioc, iar primii clienți nu au întârziat să apară. Totuși, vânzarea nu merge așa cum și-ar fi dorit producătorii, conform publicației Șansa News.
Mulți clienți fac cale întoarsă când află cât costă un kilogram de carne, iar pentru a-și vinde marfa, crescătorii de ovine au fost nevoiți să scadă prețurile chiar cu 10 lei. Vineri, un kilogram de carne se vindea cu 50 de lei, luni etichetele au dispărut cu totul, iar astăzi toți crescătorii aveau afișat același preț: 40 de lei.
Și cum spune o vorbă din popor, „clientul nostru, stăpânul nostru”, crescătorii le fac cumpărătorilor toate poftele. Mai lasă la preț, le porționează carnea și îi lasă să-și aleagă ce pun pe cântar până ajung la suma pe care o au în buzunar.
La final, toată lumea este mulțumită: crescătorii că nu rămân cu marfă, iar clienții vor avea friptură de miel pe masa de Paște.
Sunt însă și buzoieni pentru care 40 de lei pentru un kilogram de carne este prea mult, astfel că vor renunța la preparatele tradiționale din carne de miel. Oamenii spun că vor găti după buget, astfel că pe masa de Paște vor avea friptură de pui sau de porc.