Medic atrage atenția asupra unui ingredient care poate distruge sistemul digestiv, fără ca oamenii să își dea seama/ „Se află în aproape toate alimentele procesate”

ulei, medic, sistem gigestiv Sursa foto: Liljam | Dreamstime.com

A trăi cu probleme digestive poate fi o provocare constantă, afectând nu doar alimentația, ci și bunăstarea emoțională și socială, atrag atenția medicii. Mâncatul încetează să mai fie o simplă plăcere și devine un exercițiu de precauție, în care fiecare aliment poate fi o loterie între confort și disconfort, scrie La Vanguardia.

Medicul spaniol Alexandre Olmos a publicat pe rețelele sociale un videoclip în care vorbește despre un ingredient „tăcut”, care ar putea provoca mult disconfort digestiv: „Multe persoane suferă de balonare, dureri abdominale sau gaze, fără să știe exact care este cauza. Vinovatul este prezent în aproape toate alimentele”, avertizează el.

„Este unul dintre cele mai dăunătoare ingrediente pentru intestinul tău”

Dr. Olmos identifică vinovatul principal ca fiind uleiul vegetal rafinat. „Este unul dintre cele mai dăunătoare ingrediente pentru intestine. Se găsește în alimente ultra-procesate, sosuri, dressinguri și chiar în unele preparate considerate sănătoase”, explică el.

Ce este uleiul vegetal rafinat?

Este un tip de ulei care a fost procesat industrial pentru a elimina impuritățile, mirosurile și gusturile neplăcute. Se obține din diverse surse vegetale, cum ar fi floarea-soarelui, soia, porumb, rapiță sau palmier.

De ce este atât de nociv?

Este puternic procesat și oxidat.
Conține acizi grași inflamatori, care afectează sănătatea intestinului.
Modifică microbiota intestinală și slăbește bariera intestinală.
Activează gene asociate cu inflamația cronică.

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


Ce alternative există la uleiul rafinat?

Pentru a proteja sănătatea digestivă, înlocuiește uleiurile rafinate cu variante mai sănătoase, cum ar fi:  ulei de măsline extravirgin, ulei de cocos, unt clarificat (ghee).

Problemele digestive nu sunt doar o chestiune fizică, ci și o oportunitate de a învăța despre resiliență și autocunoaștere. Acordând prioritate sănătății în fața obiceiurilor curente, putem face alegeri alimentare mai conștiente și mai benefice pentru organismul nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *