Rețetele Juanitei | Pate din ciuperci, ideal pentru o cină sau o gustare de post/ Îl servim alături de legume proaspete pentru o masă nutritivă

pate de ciuperci, retetele Juanitei Foto: Pexels

În perioada de post, cremele untabile ne scot din încurcătură de multe ori. Pot fi hummus-uri, pate-uri, din leguminoase, ciuperci, avocado sau rădăcinoase, ardei, vinete etc. Iată cum preparăm rapid un pate de ciuperci extrem de gustos, cu proteine și care merge de minune cu câteva bețișoare de legume proaspete și pâine proaspătă sau chipsuri.

Ingrediente pentru pate-ul de ciuperci

250 de gr de ciuperci (eu am luat o cutie cu ciuperci de mai multe soiuri)

1 ceapă tocată mărunt

Câteva linguri de ulei de măsline extravirgin

Sare și piper

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


1 cățel de usturoi sau pudră de usturoi după gust.

Preparare

Spălăm și uscăm bine ciupercile. Curățăm și tocăm ceapa și usturoiul. În uleiul încins călim ceapa câteva minute, punem pentru 2 minute și usturoiul. Adăugăm ciupercile și mai lăsăm 10 min (să se evapore tot lichidul). Condimentăm cu sare, piper.

Cu un blender omogenizăm totul până are consistența unui pate. Îl întindem pe pâine sau îl servim cu chipsuri și legeume tăiate.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *