Singurul restaurant din România cu un meniu semnat de un bucătar cu două stele Michelin / Meniul semnat de Chef Tom Meyer include preparate rafinate precum ravioli de foie gras, tartă cu melci de Burgundia, calcan cu sfeclă afumată și șampanie și file de vită Hereford

Colaj foto Facebook Chef Tom Meyer / Le Bistrot Français Colaj foto Facebook Chef Tom Meyer / Le Bistrot Français

Le Bistrot Français, unul dintre cele mai cunoscute restaurante fine dining din București, marchează un moment important pe scena gastronomică românească prin colaborarea cu Chef Tom Meyer, bucătar distins cu două stele Michelin și titlul de Meilleur Ouvrier de France. Din 3 martie, meniul restaurantului poartă semnătura acestuia, fiind un pas semnificativ pentru poziționarea României pe harta gastronomiei internaționale, conform Revistei Biz.

Chef Tom Meyer, recunoscut pentru inovația sa culinară, a lucrat în restaurante de prestigiu din Franța, inclusiv sub mentoratul lui Anne-Sophie Pic. „Le Bistrot Français este un loc cu suflet, eleganță și o pasiune autentică pentru fine dining. Sunt onorat să contribui la acest proiect și să aduc viziunea mea la București. Meniul creat celebrează bogăția bucătăriei franceze, reîmprospătată cu note moderne”, a declarat acesta.

Sursa foto: Facebook Chef Tom Meyer
Sursa foto: Facebook Chef Tom Meyer

„Este un moment cu adevărat special pentru gastronomia din România”

Cristian Preotu, fondatorul și CEO-ul Le Manoir Group, consideră că acest parteneriat este un pas important pentru gastronomia românească: „Este un moment cu adevărat special pentru gastronomia din România, să reușim să avem privilegiul de a colabora cu un chef cu două stele Michelin, pentru crearea noului meniu de primăvară. Experiența, disciplina și creativitatea lui Tom Meyer ridică Le Bistrot Français la un nivel fără precedent, întărind angajamentul nostru de a oferi cea mai rafinată experiență culinară în România și, de ce nu, oferind un pretext favorabil pentru venirea ghidului Michelin la noi în țară”.

Meniul semnat de Meyer include preparate rafinate precum ravioli de foie gras, tartă cu melci de Burgundia, calcan cu sfeclă afumată și șampanie, file de vită Hereford și deserturi elaborate. Acesta a fost dezvoltat împreună cu Executive Chef Sorin Miftode, combinând tehnicile clasice franceze cu influențe moderne.

Sursa foto: Facebook Le Bistrot Français
Sursa foto: Facebook Le Bistrot Français

Le Bistrot Français nu se remarcă doar prin gastronomie, ci și printr-o selecție impresionantă de vinuri, distinsă cu Wine Spectator Award, precum și printr-o atmosferă elegantă, completată de lucrări de artă semnate de pictori români clasici.

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


Cristian Preotu anunță că direcția viitoare a restaurantului include dezvoltarea unui club privat: „Viziunea pentru 2025 este a dezvolta conceptul de club privat, ce va include restaurantul, magazinele și o serie de evenimente și experiențe conexe, unice, disponibile doar pentru membrii clubului”. Totodată, în următorii trei ani, Le Bistrot Français va găzdui alți chefi cu stele Michelin, oferind experiențe culinare exclusive.

Expansiunea Le Manoir Group, incluzând noi magazine Comtesse du Barry și dezvoltarea clubului privat, implică investiții de peste jumătate de milion de euro, cu o creștere estimată a cifrei de afaceri de 10% în 2025.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *