Ceva dulce. Pere în sos de ciocolată, un desert rafinat și dietetic. Folosim fructe de sezon, ideale și pentru combinații dulci, și sărate

pere în sos de ciocolată pere cu ciocolata ceva dulce idei de desert reteta de pere cu sos de ciocolata desert dietetic desert rafinat reteta italiana de desert cu pere foto: perugina.com

Perele fierte într-un sirop lejer și aromat, peste care adăugăm un sos rapid din ciocolată topită, se pot transforma într-un desert ușor de făcut dar foarte rafinat. Și relativ dietetic. Se potrivește mănușă și meselor de fiecare zi, mai ales că au un aport caloric limitat. Dar și meselor îmbelșugate când la final nu a mai rămas loc în stomac de nimic dar nu se poate termina fără desert. În astfel de momente, perele cu ciocolată își fac discret apariția și pun de acord pe toată lumea.Este un desert care își are originea în regiunea italiană Piemonte, cu o gastronomie cu multe influențe franceze, unde cultura perelor este una dintre culturile fructicole de tradiție. In timp ce Torino, capitala regională, este un fel de capitală neoficială a ciocolatei. Ceea ce face ca desertul pere cu ciocolată să se nască mai mult decât natural, un fel de destin gastronomic. Tot din această combinație s-a născut și checul din pere și cacao.

Ingrediente pentru 4 porții de pere în sos de ciocolată

4 pere mari, coape dar nu exagerat de tare

500 ml apă

2 linguri zahăr

scorțișoară, cuișoare

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


1 lămâie netratată

opțional, 100g vin roșu

ciocolată neagră 100g

lapte 100 g

Procedeu

Pregătim înainte de toate siropul prin care vom trece rapid perele. Într-o cratiță cu fund gros, turnăm apa și adăugăm zahărul, batonul de scorțișoară și sucul de lămâie trecut printr-o strecurătoare. Dacă ne surâde ideea, putem adăuga și un pahar de vin roșu, este o combinație de încercat măcar o dată în viață.
Odată pregătit siropul, fără însă să aprindem aragazul, curățăm perele de coajă, lăsându-le întregi.
Le adăugăm în cratiță peste sirop și fierbem 10 minute la foc mic, amestecând ușor din când în când.
Între timp, pregătim sosul de ciocolată, încălzind laptele și adăugând peste el ciocolata neagră ruptă în bucăți mici. Dacă ținem totul la foc foarte mic, nu este nevoie de baie de aburi pentru sosul de ciocolată.
Sosul se toarnă peste pere după ce sunt gata și le-am așezat pe farfurii pentru servit, sau pe un platou mare.
Desertul cu pere în sos de ciocolată se poate decora cu coajă rasă de lămâie sau de portocală, netratate. Dar și cu alune de pădure, fistic, nuci caramelizate sau praf de bezea.
Variantă: cu ciocolată albă în loc de cea neagră, se pot servi cu sos de căpșuni sau lamele de migdale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *