Fără carne de câine la masă! Parlamentul de la Seul, așteptat, astăzi, să adopte o lege împotriva acestui obicei culinar controversat

Fără carne de câine la masă! Parlamentul de la Seul, așteptat, astăzi, să adopte o lege împotriva acestui obicei culinar controversat Fără carne de câine la masă! Parlamentul de la Seul, așteptat, astăzi, să adopte o lege împotriva acestui obicei culinar controversat

Parlamentul din Coreea de Sud votează astăzi, 9 ianuarie, o lege care să elimine treptat vânzarea și consumul cărnii de câine, decizie care ar pune capăt unei practici vechi de secole, însă controversată pe fondul sprijinului tot mai mare pentru bunăstarea animalelor.

Mâncatul cărnii de câine a fost văzut odată ca o modalitate de a îmbunătăți rezistența fizică în timpul verilor umede coreene. Cu timpul însă, practica aceasta culinară a devenit o raritate, fiind păstrată mai ales de unii oameni în vârstă. Generațiile tinere însă consideră câinii ca fiind exclusiv animale de companie, motiv pentru care criticile la adresa modului în care sunt sacrificați câinii s-au înmulțit și intensificat.

Activiștii pentru bunăstarea animalelor spun că majoritatea câinilor sunt electrocutați sau spânzurați atunci când sunt sacrificați pentru carne, deși crescătorii și comercianții susțin că s-au înregistrat progrese în a face sacrificarea mai umană.

Sprijinul pentru interdicție a crescut sub președintele Yoon Suk Yeol, un iubitor de animale care a adoptat numeroși câini și pisici fără stăpân împreună cu prima doamnă Kim Keon Hee, de asemenea un critic vocal al consumului de carne de câine.

Propus de partidul de guvernământ, proiectul de lege a câștigat luni aprobarea comisiei pentru agricultură a parlamentului, pentru a fi votat în adunarea unicamerală, formată din 300 de membri.

Dacă va fi adoptată, legea va intra în vigoare după o perioadă de grație de trei ani. Încălcarea legii ar putea atrage o pedeapsă de până la trei ani de închisoare sau o amendă de 30 de milioane de woni (22.900 de dolari).

„Proiectul de lege ar pune capăt creșterii și uciderii câinilor pentru consumul uman”, a declarat Borami Seo de la Humane Society International Korea, un grup de protecție a animalelor. „Am atins un punct crucial pentru a salva milioane de câini din această industrie crudă.”

Într-un sondaj publicat luni de Animal Welfare Awareness, Research and Education, un think tank din Seul, mai mult de 94% dintre respondenți au declarat că nu au mâncat carne de câine în ultimul an și aproximativ 93% au spus că nu vor face acest lucru în următorul an.

Eforturile anterioare de a interzice carnea de câine au eșuat în fața protestelor din industrie, iar proiectul de lege urmărește să ofere compensații pentru ca întreprinderile să poată renunța la comerț.

În noiembrie, un grup de aproximativ 200 de crescători de câini pentru consum a organizat un miting în apropierea biroului prezidențial, cerând renunțarea la proiectul de lege.

Ministerul Agriculturii a estimat că, în aprilie 2022, aproximativ 1.100 de ferme creșteau 570.000 de câini, care urmau să fie serviți la aproximativ 1.600 de restaurante.

Asociația coreeană a câinilor comestibili, o coaliție de crescători și vânzători, a declarat că interdicția va afecta 3.500 de ferme, care cresc 1,5 milioane de câini, precum și 3.000 de restaurante.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Fără carne de câine la masă! Parlamentul de la Seul, așteptat, astăzi, să adopte o lege împotriva acestui obicei culinar controversat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *