Această mâncărică simplă, dar delicioasă, poate fi ea în sine un prânz sau o cină ușoară, inclusiv pentru persoanele care doresc să piardă câteva kilograme. Conopida este o legumă din grupul cruciferelor, pentru a cărei digestie se ard mai multe calorii decât conține vegetala. Este minunată în curele de slăbire, prietena vegetarienilor și extrem de recomandată persoanelor cu afecțiuni cardiace.
100 de gr de conopida au doar 25 de calorii. Nu conține grăsimi. Are doar 5 gr de carbohidrati si 2 gr de de zahar. 100 de grame de conopida contin 100% din canitatea zilnica recomanda de vitamina C, aproximativ un sfert din cea de vitamina K și în plus calciu, fier, potasiu si magneziu. Conopida este de asemenea o sursa buna de fibre, motiv pentru care este recomandată celor care au probleme de tranzit, nu și în cazurile de diaree sau afecțiuni intestinale.
Ingrediente pentru mâncărică de conopidă:
1 conopidă medie-mare
1-2 cepe
1-2 căței usturoi
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
150 gr sos roșii
orice alte legume dorim (opțional)
câteva linguri de ulei de măsline
supă de legume (sau apă și un cub concentrat bio)
sare, piper, pătrunjel sau orice iarbă aromatizată vă place.
Preparare:
Se curăță conopida de frunze, se desface în buchețele și se spală în mai multe ape. Se fierbe la abur sau în supă pentru 10 minute, să rămână al dente. Nu uitați săi puneți sare din belșug.
Se curăță ceapa, usturoiul, legumele, se călesc în ulei 15 minute.
Se pune deasupra conopida. Se adaugă pasta de roșii într-o cană-doua de supă și se toarnă peste. Se pune piper (și alte condimente dacă doriți). Se bagă 10 minute la cuptor la 200 de grade C, căldură sus-jos. Puteți să îi puneți și brânză sau parmezant.
Este minunată și ca garnitură la friptură, chifteluțe etc
Poftă bună!
Citește și Salată de conopidă cu alioli. O garnitură pentru preparate din carne, pește sau legume