VIDEO Dalgona – o cafea cremă sau o spumă cu gust de cafea/ Pe vremuri o numeam „ness frecat cu zahăr”, astăzi este vedeta rețelelor de socializare

dalgona, cafea Foto: Unsplash

În urmă cu 30 de ani, când cafeaua solubilă pătrundea masiv pe piața din România, ness-ul frecat cu zahăr, care se transforma într-o spumă de cafea era la mare modă.

După mulți ani, Dalgona, practic aceeași rețetă, cu o denumire pretențioasă de această dată, este vedetă pe rețelele de socializare.

Cum se prepară cafeaua Dalgona?

1-2 lingurițe de cafea solubilă, peste care punem zahăr după gust, sunt umezite cu o lingură sau două de apă fierbinte. Cu ajutorul unui mixer pentru spumat laptele sau a unui mixer obișnuit, batem un minut-două, până când obținem un mousse, o spumă de cafea întărită.

Într-un pahar înalt sau o cană mai mare, punem jumătate lapte, de care dorim, 2-3 cuburi de gheață și completăm până la marginea superioară cu cafeaua spumă obținută. După ce admirăm straturile cafelei, amestecăm bine și savurăm pe îndelete produsul rezultat.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *