Ceva dulce/Brownies pentru începători/ Cum să obții blatul perfect pentru „negresele” făcute acasă

Rețetă de brownies pentru începători Foto: Dramstime

Prăjiturile Brownies sau „negresele”, cum sunt cunoscute la noi, sunt unul dintre cele mai populare deserturi. Există o mulțime de rețete, cu caramel sărat, cu nuci, cu unt de arahide etc. Însă există și rețete de brownies pentru începători.

Printre indicațiile oferite de confessionsofabakingquinn se arată un detaliu important precum cel de a găti zahărul cu untul, astfel încât zahărul să se dezintegreze. Și, de asemenea, să amesteci câteva bucăți de ciocolată la sfârșit. Vei obține astfel o crustă strălucitoare și încrețită, cu vârtejuri și bucăți de ciocolată în interior. Cu cât amesteci mai mult bucățile de ciocolată în aluatul cald, cu atât mai mult se vor topi. Dacă vrei brownies umplute cu multe bucăți, mai adaugă câteva bucăți după ce aluatul este turnat în tava pregătită și doar le apeși puțin.

Cel mai important, atunci când faci brownies, nu amesteca prea mult. De asemenea, nu coace prea mult prăjitura brownie.

Vezi detalii

Frumusețea acestor prăjituri este că le prepari în aceeași oală, ceea ce înseamnă mai puține vase de spălat.

Ingrediente

  • 60 ml (¼ cană) apă
  • 30 g (2 linguri) unt nesărat
  • 250 g (1 ¼ căni) zahăr granulat
  • 90 g (aproape o cană) pudră de cacao olandeză Bensdorp
  • 90 ml (aproape ⅓ cană) ulei vegetal
  • 1 lingură extract pur de vanilie
  • 1 gălbenuș de ou mare și 1 ou mare, la temperatura camerei
  • ⅛ linguriță bicarbonat de sodiu
  • ½ linguriță sare
  • 1 lingură amidon de porumb
  • 60 g (aproape ½ cană) făină universală
  • 115 g ciocolată (bucăți, fulgi sau ciocolată tăiată mărunt)

Cum o preparăm

Preîncălzește cuptorul la 180°C și tapetează o tavă pătrată de 22×22 cm sau 20×20 cu folie de aluminiu sau hârtie de copt. O poți unge bine cu grăsime.

  1. Într-o oală mare, adaugă apa, untul, zahărul și pudra de cacao. Gătește la foc mediu timp de 2-3 minute, până când totul este bine combinat. Amestecul va arăta neomogen și nu foarte lichid, ceea ce este normal. Adaugă apoi uleiul și extractul de vanilie. Gătește la foc mic pentru încă un minut și amestecă pentru a combina totul.
  2. Ia oala de pe foc, lasă să se răcească timp de 5 minute, apoi adaugă oul și gălbenușul. Amestecă bine cu un tel.
  3. Adaugă bicarbonatul de sodiu, sarea și amidonul de porumb, apoi amestecă pentru a le încorpora. Adaugă treptat făina folosind o spatulă, amestecă ușor până când totul este combinat. Chiar înainte ca făina să fie complet încorporată, adaugă bucățile sau fulgii de ciocolată. Nu amesteca excesiv, deoarece acest lucru va afecta textura finală.
  4. Toarnă compoziția în tava pregătită și coace timp de 25-35 de minute. Fiecare cuptor este diferit. În general se coa ce cam în 30 de minute, dar începe să verifici după 25 de minute.
  5. Nu coace excesiv brownies-ul. Înfige o scobitoare în centru – trebuie să iasă cu firimituri umede, nu complet uscată. Pune tava pe un grătar de sârmă și las-o să se răcească complet înainte de a tăia prăjitura.

Păstrează brownies-ul într-un recipient etanș, la temperatura camerei, până la 4 zile.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *