Untul se ține în frigider sau la temperatura camerei? Îl putem congela?

unt Sursa foto: Pixabay/congerdesign

Există unele recomandări conform cărora untul ar trebui lăsat la temperatura camerei, și nu ținut în frigider, pentru a putea fi maleabil atunci când îl consumăm sau îl folosim la diferite prepate. Cu argumentul că fiind în mare parte grăsime, este mai greu atacat de bacterii.

Însă, la o privire mai atentă, lucrurile sunt mai nuanțate. Iată cum ar trebui să procedăm corect cu untul, explică Tonja Engen, un reprezentant al uneia dintre cele mai mari cooperative de producție agricolă din Statele Unite, Land O’Lakes, scrie simplyrecipes.com.

Potrivit acesteia, untul nu ar trebui să fie lăsat la temperatura camerei mai mult de patru ore. Este un interval este mai permisiv comparativ cu alte produse lactate proaspete, care trebuie păstrate la tempeturi scăzute în permanență. Însă este mai corectă să așezăm la loc în frigider untul, atunci când nu îl folosim, spune specialista, pentru că la temperatura camerei i se poate schimba culoarea dar și gustul.

Dacă este sărat, untul poate rezista mai mult la temperaturi obișnuite? Nu, sarea nu face diferența în acest caz, și ambele tipuri de unt au nevoie de aceleași condiții de temperatură pentru a rămâne nealterate. Ba chiar, este recomandat ca untul să fie congelat, dacă intenția este de a-l păstra ceva mai mult timp.

Cum procedăm când untul rece?

Potrivit specialistei citate, cea mai bună metodă de păstrare a untului în frigider este ambalajul în care l-am cumparat, ținând pachetul în partea cea mai rece a frigiderului. Dacă vrem să ducem untul la masă, este cel mai simplu să așezăm pachetul  pe o farfurie, cu ambalajul desfăcut.

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


Scoțându-l din frigider cu circa jumătate de oră înainte. Sau, tăind cuburi mai mici și așezându-le separat de pachet, pentru a-l servi la masă. În cazul cuburilor este suficient un sfert de oră.

Dacă este congelat, metoda cea mai simplă pentru a-l folosi este să radem pe răzătoare cât avem nevoie într-un bol, lăsându-l câteva minute la temperatura camerei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *