Alimentul detox pe care una dintre cele mai cunoscute nutriționiste din Spania îl consumă măcar o dată pe săptămână: „Broccoli nu lipsește din dieta mea”

broccoli Colaj foto G4Food/ Instagram/Pexels

Patricia Pérez este una dintre cei mai apreciați nutriționiști din Spania. Apare des la TV din peninsulă și dă multe sfaturi de nutriție pe rețelele sociale pentru a ajuta oamenii să se simtă mai bine și să mănânce mai sănătos. Ingredientul său indispensabil este această legumă cu numeroase proprietăți și beneficii, care nu ar trebui să lipsească din dieta nimănui: broccoli.

Leguma nelipsită din dieta Patriciei Pérez

Patricia răspunde adesea cu amabilitate întrebărilor urmăritorilor săi, de obicei legate de nutriție și îngrijire personală. Una dintre întrebările recente a fost despre leguma ei preferată, iar răspunsul a fost clar: broccoli, scrie periodicul Semana.

„Are substanțe pe care alte legume nu le au”, explică Patricia, adăugând că broccoli „ajută foarte mult la detoxifierea ficatului. Cred că ar trebui să consumăm broccoli cel puțin o dată pe săptămână.”

Deși broccoli nu este pe placul tuturor, mai ales al copiilor, este o legumă foarte completă, cu multe beneficii pentru sănătate.

Proprietățile acestei legume

Este un superaliment verde, capabil să transforme sănătatea, de aceea nu ne surprinde că este favoritul Patriciei, care încurajează pe toată lumea să îl includă în dietă cel puțin o dată pe săptămână.

Broccoli este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale, incluzând vitamina C, vitamina K și acid folic. Este, de asemenea, bogat în fibre, benefice pentru sănătatea digestivă, și conține minerale precum fier, potasiu și calciu, toate esențiale pentru buna funcționare a organismului.

Un alt element valoros al broccoliului sunt antioxidanții, fiind bogat în compuși precum sulforafanul, care reduce inflamația și combate daunele celulare cauzate de radicalii liberi, devenind astfel un aliat împotriva bolilor cronice.

Patriciei îi place să îl gătească în diverse moduri: sotat, în supe sau creme, crud în salate, la cuptor sau la aburi.

Beneficiile superalimentului broccoli

Consumul regulat de broccoli, măcar o dată pe săptămână, poate avea efecte pozitive asupra sănătății:

  • Întărește sistemul imunitar: Bogat în vitamina C, broccoli ajută la consolidarea sistemului imunitar și stimulează producția de colagen, important pentru sănătatea pielii, oaselor și țesuturilor.
  • Protejează inima: Antioxidanții și fibrele din broccoli sprijină sănătatea cardiovasculară, reducând colesterolul „rău” (LDL) și menținând arterele curate.
  • Aliat împotriva cancerului: Unele studii sugerează că sulforafanul și alți fitonutrienți din broccoli au proprietăți anticancerigene, blocând creșterea celulelor canceroase și sprijinind procesele naturale de detoxifiere ale organismului.
  • Îmbunătățește digestia: Fibrele din broccoli sunt esențiale pentru un sistem digestiv sănătos, prevenind constipația și sprijinind microbiota intestinală.
  • Sănătate osoasă: Conținutul de calciu și vitamina K din broccoli ajută la întărirea oaselor și previne pierderea densității osoase, mai ales în rândul femeilor, predispuse la osteoporoză.

Citește și Rețeta care face broccoli să pară cea mai gustoasă legumă

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *