Dacă v-ați plictisit de aceeași mâncare în fiecare dimineață, puteți încerca un mic dejun altfel. Este o rețetă ușoară, dar sățioasă și bogată în nutrienți. O budincă de chia se face la fel de ușor ca și ovăzul care este lăsat peste noapte la înmuiat, arată Eatingwell.
Ingrediente
- ½ cană lapte de migdale neîndulcit sau alt lapte vegetal
- 2 linguri de semințe de chia
- 2 lingurițe sirop de arțar
- ¼ linguriță extract de vanilie
- ¼ linguriță de scorțișoara măcinată
- ½ cană de măr tăiat cubulețe, împărțit
- 1 lingură nuci pecan prăjite și tocate, împărțite
Cum procedăm
Amestecați într-un castron mic laptele de migdale (sau alt lapte nelactat), chia, siropul de arțar, vanilia și scorțișoara. Acoperiți și lăsați la frigider pentru cel puțin 8 ore și până la 3 zile.
Când este gata de servire, amestecați bine. Pentru o porție de budincă de chia, puneți aproximativ jumătate din budincă într-un pahar de servire (sau castron) și acoperiți cu jumătate din măr și nuci pecan. Adăugați restul de budincă și acoperiți cu restul de măr și nuci pecan pentru a doua porție pe care o puteți servi a doua zi.