Alimente asociate cu creșterea riscului de cancer la tineri / Cazurile de acest fel s-au înmulțit de la an la an

cancer, prajituri, zahar Sursa foto: Unsplash

Alimentația joacă un rol crucial în menținerea sănătății și prevenirea diverselor boli, inclusiv cancerul. Recent, cardiologul Aurelio Rojas Sánchez a atras atenția asupra creșterii alarmante a cazurilor de cancer în rândul tinerilor, evidențiind două alimente, care ar putea contribui în mod real, la acest fenomen: zahărul și făina rafinată, scrie ABC.

Creșterea numărului de cazuri de cancer la tineri

Într-un videoclip pe TikTok, Rojas menționează că numărul cazurilor de cancer în rândul tinerilor a crescut cu 80% în ultimii ani, afectând organe precum sânul, colonul, pancreasul, endometrul și stomacul. Potrivit lui, această creștere este legată de nivelurile ridicate de insulină, care acționează ca un „stimulent puternic al creșterii celulelor canceroase”.

Efectele zahărului și făinii rafinate

Cardiologul explică faptul că un consum excesiv de zahăr și de produse care conțin făină rafinată — cum ar fi sucurile, cerealele, pâinea albă și produsele de patiserie — nu este doar asociat cu cancerul, ci este și responsabil pentru boli precum diabetul, hipertensiunea și problemele cardiovasculare. Rojas subliniază necesitatea de a reduce sau elimina aceste alimente din dietă pentru a preveni problemele de sănătate pe termen lung.

Conștientizare și schimbări alimentare

În ciuda avertismentelor, zahărul și făina rafinată rămân comune în dieta multor tineri. Această normalizare face ca efectele lor nocive să treacă neobservate. Rojas accentuează importanța conștientizării acestor efecte și sugerează realizarea de schimbări în dietă. Modificarea obiceiurilor alimentare, prin eliminarea sau reducerea zahărului și a făinii rafinate, este esențială pentru a avea grijă de sănătate și a diminua riscul de a dezvolta boli grave în viitor.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *