Dirty coffee, o tendință pe rețelele de socializare, pornită din Asia

dirty coffee foto: coffeetoday.news

Este o simplă cafea cu lapte, dar preparată într-un fel anume să creeze aspectul de „dirty”. Practic, se toarnă cafeau peste lapte foarte lent, crerând inserțiile maro în albul imaculat al lapteului.

Ideea a luat în scurt timp amploare pe tiktok dar s-a născut în Asia și  a fost replicată rapid de persoane din acea zonă. Și asta, în contextual în care țările din această zonă se bea cafea la toate orele zilei, și nu doar în anumite momente.

Mai précis, paternitatea ideii și-o atribuie și tailandezii, și japonezii, în ultima dintre țări numele de dirty coffe fiind atribuit unei întâmplări amuzante. Cu această invenție, se povestește pe rețele, inverntatorul ei, Katsuyuki Tanaka, fondatorul Bear Pond Espresso din Tokyo a venit cu ea în întâmpinarea unui client care se plângea că laptele se diluează prea tare atunci când i se adaugă cuburi de gheață.

Prin urmare, proprietarul barului a folosit lapte foarte rece, în care a turnat o cafea espresso caldă. Dirty coffe a fost efectul acestui amestec.

Cum se prepară un dirty coffee

Avem nevoie, așadar, de lapte inregral, foarte rece, un caffe espresso făcut la moment și un pahar transparent.

Se transferă laptele în pahar.

Dacă avem aparat pentru cafea espresso, poziționăm paharul cu lapte în punctul în care iese cafeua, ușor înclinat.

Dacă folosim cafea în caffettieră moka, este mai bine dacă așezăm întâi deasupra laptelui o linguriță cu latura concavă în jos și să turnăm cafeaua deasupra linguriței, încet, fiind atenți să coboare pe pereții paharului, nu în centru.

Așteptăm un o clipă pentru a da timp cafelei să coboare pe pereții paharului.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *