Curiozitate agrifood – 15 octombrie: Crackerii sunt perforați din rațiuni tehnologice, nu pentru estetică/ Prin găurele iese aburul în procesul de coacere

cracker curiozitate agrifood

Crackerii au găuri dintr-un motiv tehnologic important legat de procesul de coacere. Aceste găuri, cunoscute și sub denumirea de “găuri de docking”, permit eliberarea aburului din aluat în timpul coacerii. Fără aceste găuri, aburul ar putea rămâne în interiorul aluatului, determinându-l să se umfle sau să devină neregulat, ceea ce ar afecta textura și forma finală a crackerilor.

Aceste perforații asigură, de asemenea, că crackerii se coacă uniform și devin crocanți, fără a se forma bule mari de aer în aluat. Pe scurt, găurile ajută la obținerea consistenței dorite: crackerii trebuie să fie crocanți și să aibă o suprafață netedă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *