Pere la micul dejun? Într-o budincă la rece din fulgi de ovăz cu lapte și cacao

budincă de ovaz, reteta de mic dejun cu ovaz si lapte, budincă de ovaz cu lapte si cacao, cacao cu pere, pere la micul dejun, mic dejun sanatos, idei de mic dejun foto: freepik.com

Un mic dejun cu pere pe care ni le aduce toamna. Dacă preferăm să avem la micul dejun și cel mai recomandat aliment pentru dimineață, adică fulgi de ovăz, soluția e pentru a le avea pe amândouă împreună foarte simplă: strecurăm fructele într-o budincă la rece din fulgi, lapte și cacao. Putem prepara de seara și găsi dimineața gata de mâncat. Lăsăm fulgii de ovăz la hidratat în lapte, în care am adăugat înainte cacao și cuburi de pere, și budinca de ovăz e gata.

Perele conferă partea de dulce natural fără a adăuga zahăr, iar un plus de gust îl dă și praful de cacao, o bună alternativă la zahăr. Dacă vrem să iasă puțin mai dulce, putem adăuga la fiecare porție câteva stafide sau câte o curmală sau smochină uscată, tăiate bucățele mici.

Ingrediente pentru 4 porții

320 g fulgi de ovăz (80 g la o porție)

500 g lapte, integral sau degresat

4 pere mici bine coapte

8 lingurițe de cacao fără zahăr

opțional, 4 smochine sau curmale sau o mână de stafide

Procedeu

Se poate prepara totul la un loc sau direct patru porții în patru boluri sau pahare sau căni. Dacă preparăm de seara, ovăzul devine mai digerabil și per total este o soluție preferabilă, inclusiv mai comodă. Dacă preparăm dimineața, au nevoie de cel puțin o oră să se hidrateze cât de cât.

Oricum alegem, metoda de lucru este aceeași: amestecăm laptele cu cacao și cu perele tăiate cuburi mici. Dacă optăm să adăugăm și fructe uscate, le tăiem și pe ele cât mai mărunt și le amestecăm cu laptele.

La final peste amestecul lichid adăugăm fulgii, amalgamăm ușor și transferăm în boluri sau în ce vase preferăm să folosim.

Se poate prepara și pentru două zile la rând,  pentru că se conservă bine în frigider încă o noapte.

Atunci când îl servim dimineața, se poate garnisi cu încă puțini fulgi uscați, cu făină de cocos, cacao sau chiar și cu puțină scorțișoară, eventual câțiva fulgi de ciocolată neagră.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *