Un mic dejun cu pere pe care ni le aduce toamna. Dacă preferăm să avem la micul dejun și cel mai recomandat aliment pentru dimineață, adică fulgi de ovăz, soluția e pentru a le avea pe amândouă împreună foarte simplă: strecurăm fructele într-o budincă la rece din fulgi, lapte și cacao. Putem prepara de seara și găsi dimineața gata de mâncat. Lăsăm fulgii de ovăz la hidratat în lapte, în care am adăugat înainte cacao și cuburi de pere, și budinca de ovăz e gata.
Perele conferă partea de dulce natural fără a adăuga zahăr, iar un plus de gust îl dă și praful de cacao, o bună alternativă la zahăr. Dacă vrem să iasă puțin mai dulce, putem adăuga la fiecare porție câteva stafide sau câte o curmală sau smochină uscată, tăiate bucățele mici.
Ingrediente pentru 4 porții
320 g fulgi de ovăz (80 g la o porție)
500 g lapte, integral sau degresat
4 pere mici bine coapte
8 lingurițe de cacao fără zahăr
opțional, 4 smochine sau curmale sau o mână de stafide
Procedeu
Se poate prepara totul la un loc sau direct patru porții în patru boluri sau pahare sau căni. Dacă preparăm de seara, ovăzul devine mai digerabil și per total este o soluție preferabilă, inclusiv mai comodă. Dacă preparăm dimineața, au nevoie de cel puțin o oră să se hidrateze cât de cât.
Oricum alegem, metoda de lucru este aceeași: amestecăm laptele cu cacao și cu perele tăiate cuburi mici. Dacă optăm să adăugăm și fructe uscate, le tăiem și pe ele cât mai mărunt și le amestecăm cu laptele.
La final peste amestecul lichid adăugăm fulgii, amalgamăm ușor și transferăm în boluri sau în ce vase preferăm să folosim.
Se poate prepara și pentru două zile la rând, pentru că se conservă bine în frigider încă o noapte.
Atunci când îl servim dimineața, se poate garnisi cu încă puțini fulgi uscați, cu făină de cocos, cacao sau chiar și cu puțină scorțișoară, eventual câțiva fulgi de ciocolată neagră.