Doi cetățeni ucraineni rămași fără hrană și apă au fost salvați după ce au petrecut mai multe zile în munți, trecând ilegal granița/Unul dintre ei avea probleme medicale

Cei doi bărbați erau fără hrana și fără apă de cîteva zile Foto: Salvamont Maramureș

Doi cetățeni ucraineni care au trecut ilegal frontiera în România au fost salvați, noaptea trecută, de către o echipă de salvatori montani ai Serviciului Salvamont Maramureș. Ei au solicitat ajutor prin 112, unde au anunțat că au rămas fără hrană și apă și că au probleme medicale.

Cei doi au 21 și respectiv 28 de ani și se aflau de câteva zile pe munte, fiind uzi, fără hrană și apă și într-o ușoară hipotermie  din cauza temperaturilor scăzute în special noaptea.

„Apelul venit prin 112 la ora 00.10 ne-a informat despre cei doi care se aflau într-o zona greu accesibilă iar unul dintre ei avea probleme medicale, având dureri mari la membrul inferior drept, nemaiputându-se deplasa”, a precizat Salvamont Maramureș.

La acțiunea de salvare au participat o echipa Salvamont Maramureș împreună cu o echipa a Poliției de Frontieră Valea Vișeului din cadrul ITPF Sighetu Marmației.

„După că eu ajuns la ei, salvatorii i-au acordat primul ajutor tânărului cu probleme medicale, le-au oferit hrană și ceai cald, iar ulterior i-au coborât din munte, predându-i echipei medicale a Serviciului de Ambulanță Județean, venită în sprijin”, mai transmite Salvamont.

Acțiunea de căutare – salvare a celor doi cetățeni ucraineni a durat peste șase ore, cei doi cetățeni fiind preluați de autoritățile competențe.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *