Olandezul Edward Hirschfeld, un voluntar care lucrează, printre altele, ca bucătar pentru militarii din Ucraina a publicat, în comunitatea r/Ukraine de pe Reddit, un clip video cu puii afumați pregătiți recent, potrivit lui undeva în apropiere de linia frontului în Donețk.
Hirschfeld este un specialist în metoda „pit barbeque”/„gătit la groapă”, în care mâncărurile, în special carnea, sunt preparate în gropi/vatre făcute în pământ.
Întrebat de un utilizator de Reddit ce a folosit pentru marinare și ce lemn, bucătarul a răspuns: „Un sos de casă, doar de bază, usturoi, ardei, piper și sare, pus pe pui pentru a se lipi. Am avut noroc cu acest lot că am avut lemn de măr.”
Smoked some chickens for the soldiers at zero line Donetsk.
byu/Pitmaster4Ukraine inukraine
Pe site-ul său Pitmaster4Ukraine.com, Hirschfeld spune că gătește la aproximativ 30 de km de linia frontului. Toto acolo, bărbatul își descrie activitatea din Ucraina: „Pregătesc alimente bogate în proteine și ofer ajutor umanitar acolo unde oamenii au nevoie de el. Acest lucru nu este lipsit de pericole, mă aflu frecvent în mijlocul bombardamentelor de artilerie, iar pe teren sunt o țintă pentru ruși. Sunt o persoană polivalentă și îmi pun toate cunoștințele și experiența în slujba celor rămași în urmă. Lucrez complet voluntar și toate donațiile sunt folosite direct pentru cei care trăiesc pe linia frontului: copii, orfani, bărbați și femei care trăiesc în tranșee (soldați), familii, familii și case de plasament…”
Hirschfeld precizează în descrierea sa de pe Reddit că este, de asemenea, specialist IT și fotograf.