Cea mai mare fermă verticală din lume pentru cultivarea căpșunilor, deschisă în statul american Virginia/Prima recoltă, la începutul anului 2025

capsune, Statele Unite, ferma verticala foto: @plenty.ag

Cea mai mare fermă verticală pentru căpșuni/fructe de pădure din lume a fost deschisă în Richmond, statul Virginia, Statele Unite ale Americii, anunță site-ul Fruitnet.

Ferma Plenty Richmond utilizează tehnologie avansată furnizată de Plenty Unlimited și cultivă soiuri de plante produse de compania specializată în fructe moi Driscoll’s, în turnuri de aproximativ 9 metri înălțime, pe tot parcursul anului.

Capacitatea de producție este estimată la peste 1.800 de tone de căpșune pe an, cultivate pe doar 3.700 de metri pătrați.

Primele fructe vor fi culese la începutul anului 2025.

„Parteneriatul cu Plenty pentru lansarea fermei Richmond ne permite să aducem căpșunele noastre premium mai aproape de consumatorii din nord-estul SUA, cea mai mare regiune de consum de fructe de pădure din țară”, a declarat CEO-ul Driscoll’s, Soren Bjorn.

„Prin combinarea experienței și cunoștințelor noastre de o sută de ani în agricultură și a soiurilor noastre cultivate cu ajutorul tehnologiei avansate a Plenty, putem livra fructe cu aceeași aromă și calitate constantă pe care clienții noștri o iubesc, fructe cultivate acum local. Această fermă inovatoare reprezintă un pas important înainte pentru a continua culturile în spații protejate, în moduri noi pentru clienții și consumatorii noștri.”

Plenty a proiectat, în ultimul deceniu, un sistem modular de cultivare, în așteptarea brevetului, sistem care este suficient de flexibil pentru a susține o varietate largă de culturi – inclusiv pe cea a căpșunului.

Cultivarea în turnuri verticale, care promite o distribuție uniformă a nutrienților, un flux de aer superior și o iluminare mai intensă, precum și creșterea randamentului și a calității constante, a fost de obicei limitată la culturi precum salatele.

Potrivit Plenty, fiecare factor al fermei Plenty Richmond – inclusiv temperatura, lumina și umiditatea – este controlat cu precizie prin software-ul propriu, pentru a crea mediul perfect în care plantele de căpșun să se dezvolte optim.

Compania a comunicat că în fermă va fi folosită inteligența artificială pentru a analiza peste 10 milioane de puncte de date zilnic, în cele 12 camere de producție, și pentru a regla mediul fiecărei camere la nevoile în continuă evoluție ale plantelor.

Chiar și polenizarea plantelor este controlată de Plenty, folosind o metodă în curs de brevetare care distribuie uniform fluxul de aer controlat peste florile de căpșun pentru o polenizare mai eficientă și mai eficace decât utilizarea albinelor, susținând astfel o dimensiune și o formă mai omogenă a căpșunilor.

„Această fermă este un model al impactului pozitiv pe care agricultura independentă de climă îl poate avea și dovada că agricultura verticală poate favoriza diversitatea culturilor și producția locală la scară necesară pentru a susține sistemul alimentar global”, a spus CEO-ul Plenty, Arama Kukutai.

„Ferma Plenty Richmond este rezultatul a două sute de teste de cercetare din ultimii șase ani pentru a perfecționa cultivarea căpșunilor cu arome de sezon de vârf, tot timpul anului, în interior”, a adăugat el.

„Driscoll’s stabilește un standard foarte înalt pentru calitatea fructelor sale de pădure și suntem încântați să ne unim forțele pentru a livra în mod constant o căpșună ultra-premium Driscoll’s pe tot parcursul anului.”

Investiția estimată la 300 de milioane de dolari în noul proiect emblematic al Plenty oferă un avantaj comercial evident, prin capacitatea sa de a produce fructe proaspete pe tot parcursul anului, care pot fi transportate în numai o zi pentru peste 100 de milioane de consumatori.

Driscoll’s a subliniat că producția locală are potențialul de a reduce numărul de kilometri pentru aprovizionare și risipa de alimente, susținând că ferma va folosi „cu 97% mai puțin teren și până la 90% mai puțină apă” decât agricultura convențională.

Ferma urmează să creeze peste 60 de locuri de muncă în Virginia și ar putea fi doar prima care se deschide pe campusul de 120 de acri al Plenty.

„Având în vedere că agricultura este cea mai mare industrie din sectorul privat din Commonwealth, alegerea Virginiei de către Plenty pentru prima fermă din lume care va cultiva fructe de pădure în interior, la scară largă, întărește rolul de lider al Virginiei în industria agriculturii în mediu controlat”, a declarat guvernatorul statului, Glenn Youngkin.

„Ferma Plenty va stimula producția agricolă locală și va genera dezvoltare economică, reducând în același timp riscurile și protejând mediul. Suntem nerăbdători să sprijinim abordările lor inovatoare pentru a revoluționa industria și știm că succesul Plenty va fi succesul Virginiei”, a adăugat Glenn Youngkin.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *