De ce dispar castraveții din Islanda? Un tânăr din Canada a declanșat cucumbermania pe rețelele de socializare/10 milioane de vizualizări pentru o salată

castraveti, Canada, salata de castraveti foto: pexels.com/RDNE Stock project

Un tânăr de 23 de ani din Canada promovează castravetele pe rețelele de socializare, oferind rețete simple care au convins milioane de urmăritori. El propune salate, murături și chiar ramen, binecunoscuta supă japoneză, toate preparate din castraveți, informează publicația elenă de specialitate Gastronomos

„Uneori vrei să mănânci doar un castravete întreg”: Logan Moffitt, cunoscut sub numele de @logagm sau pur și simplu „tipul cu castraveții”, începe aproape toate videoclipurile sale cu această replică, iar rețetele sale de salată de castraveți au provocat recent o adevărată frenezie pe o rețea de socializare. 

Canadianul a postat prima sa rețetă de salată de castraveți în iulie, anul trecut, salata fiind agrementată cu sos de soia, sos de pește, zahăr, MSG ( glutamat monosodic ), ulei de susan, usturoi, semințe de susan și, desigur, un castravete întreg, feliat subțire pe o răzătoare mandolină. 

Până în prezent, acest videoclip a strâns peste 10 milioane de vizualizări, iar Logan Moffit a adunat 6,4 milioane de urmăritori, continuând să posteze zeci de rețete diferite cu castraveți. 

Deși sosurile și condimentele variază de fiecare dată, rețetele au câteva caracteristici care rămân întotdeauna aceleași. De pildă, castravetele este  feliat cu o răzătoare mandolină și toate ingredientele sunt puse împreună într-un recipient de plastic pe care Moffitt îl agită simplu, ca un shaker, până când totul se amestecă. 

Mii de urmăritori i-au urmat exemplul, postând videoclipuri în care încearcă să reproducă rețetele sale sau cu propriile lor variații, iar tendința a ajuns la asemenea proporții încât multe media internaționale au scris în ultimele zile despre castraveții care „dispar” din supermarketurile din Islanda datorită unei cereri fără precedent.

„Cred că oamenii sunt acum foarte interesați de o alimentație sănătoasă și caută rețete mai sănătoase. Salatele de castraveți sunt de obicei sănătoase și delicioase”, afirmă Yiannis Halaris, bucătar-șef la restaurantul atenian Ekiben, referitor la cea mai recentă tendință culinară. 

„De asemenea, majoritatea oamenilor nu au mult timp în viața lor de zi cu zi pentru a se dedica gătitului, așa că ei caută lucruri care sunt ușor de pregătit și accesibile. Castravetele este ieftin, ușor de găsit și suficient de neutru pentru a acționa ca un ingredient de bază. Absoarbe ușor aroma pe care dorești să i-o dai”, spune el, comentând nenumăratele variații ale rețetei virale care circulă pe internet. 

„De asemenea, diferitele tăieturi îți vor da un rezultat diferit. Un sfat bun este să bați castravetele cu mânerul unui cuțit, astfel încât să fie tăiat în bucăți nedefinite, apoi să adaugi ingredientele care îți plac. În acest fel, va absorbi mai ușor aromele”, adaugă el.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *