Ceaiul negru: Prieten sau dușman? Beneficii, riscuri și câte cești poți bea într-o singură zi

ceai, viata sanatoasa, deces, ceai negru Sursa foto: Pexels/Vlada Karpovich

Ceaiul negru este unul dintre cele mai populare băuturi din lume, apreciat pentru gustul său intens și beneficiile sale pentru sănătate. Mulți oameni îl consumă zilnic, fie simplu, fie cu lapte, însă puțini știu că, pe lângă avantajele sale, există și riscuri dacă este consumat în exces.

Beneficiile ceaiului negru

Ceaiul negru oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Unul dintre cele mai importante este că ajută la menținerea corpului activ și energic. Datorită conținutului său de cofeină și flavonoide, ceaiul negru stimulează metabolismul și susține pierderea în greutate, fiind adesea preferat de persoanele care urmează o dietă. Ceaiul negru ajută la menținerea corpului hidratat și menține energia în organism, conform Times of India.

Pe lângă efectul său de energizare, ceaiul negru contribuie la reducerea colesterolului rău și la protejarea inimii. Flavonoidele pe care le conține au un rol important în menținerea sănătății cardiovasculare. În plus, consumul moderat de ceai negru ajută la concentrare și crește productivitatea, fiind ideal pentru a te menține activ pe parcursul zilei.

Cât de mult ceai negru este sigur să bei zilnic?

Consumul zilnic de ceai negru poate fi benefic dacă este limitat la 2-3 cești pe zi. Acest aport este considerat sigur și nu prezintă riscuri pentru sănătate.

Consumul a 2-3 cești de ceai negru pe zi este absolut sigur, menționează experții. Însă, dacă această cantitate este depășită, efectele negative nu întârzie să apară.

ceai, ceai pentru gastrita, ceai verde, miere de manuka, miere, gastrita
Sursa foto: PxHere

Efectele secundare ale consumului excesiv

Ceaiul negru, consumat în cantități mari, poate cauza diverse probleme de sănătate. Cofeina din ceai poate provoca insomnie, anxietate și o stare generală de neliniște. Consumul prea mare de ceai negru vă poate crește bătăile inimii, avertizează specialiștii.

Mai mult decât atât, persoanele care consumă mai mult de 4 cești de ceai negru pe zi pot experimenta dureri de stomac, amețeli și chiar dureri de cap. Digestia poate fi afectată, iar frecvența urinărilor poate crește considerabil. De asemenea, consumul excesiv de ceai negru poate provoca senzații de iritație, aciditate și chiar hipertensiune arterială.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *