Adăugarea acestui superaliment la cafeaua de dimineață poate accelera metabolismul și ajuta la slăbit. Băutura are beneficii majore pentru inimă

pudra de cacao in cafea

Încorporarea de cacao în cafeaua de dimineață ar putea oferi beneficii semnificative pentru sănătatea inimii, conform unor studii recente. Iată trei motive convingătoare pentru care inima ta îți va mulțumi pentru această combinație delicioasă, potrivit publicației Well + Good:

1. Longevitate crescută pentru băutorii de cafea

Pasionații de cafea se pot bucura deoarece cercetările indică faptul că un consum moderat de cafea poate spori longevitatea. Dr. Nikki Bart, cardiolog la Victor Chang Cardiac Research Institute, subliniază faptul că consumul a una până la trei cești de cafea pe zi este asociat cu reducerea riscurilor de boli de inimă și accident vascular cerebral. Un studiu publicat în ianuarie 2022 în European Journal of Preventive Cardiology a constatat că până la trei cești pe zi pot reduce rata mortalității cauzate de aceste afecțiuni. Cu toate acestea, Dr. Bart avertizează împotriva consumului excesiv, menționând că beneficiile se plafonează și pot deveni dăunătoare dincolo de trei cești.

2. Risc mai scăzut de boli de inimă și accident vascular cerebral

Consumul regulat de cafea este legat de incidențe mai scăzute ale bolilor de inimă și ale accidentelor vasculare cerebrale. O analiză din noiembrie 2013 din Circulation a evidențiat o scădere cu 15% a riscului de boli de inimă în rândul celor care au băut zilnic între trei și cinci cești de cafea, comparativ cu cei care nu beau. În plus, un studiu din noiembrie 2021 din PLOS Medicine a arătat că consumul a două până la trei cești de cafea sau ceai în fiecare zi a redus riscul de accident vascular cerebral cu 32%. Dieteticianul Colette Micko subliniază că un consum moderat este cheia, deoarece consumul a șase sau mai multe cești nu oferă beneficii suplimentare.

3. Beneficiile antiinflamatorii ale pudrei de cacao

Adăugarea de cacao la cafea sporește proprietățile sale sănătoase pentru inimă. Atât cafeaua, cât și cacaua sunt bogate în flavanoli, care posedă efecte antiinflamatorii, relaxează vasele de sânge și îmbunătățesc controlul zahărului din sânge. Acești compuși ajută la reducerea inflamației, la îmbunătățirea fluxului sanguin și la scăderea tensiunii arteriale, susținând astfel sănătatea generală a inimii. Este important să folosiți pudră de cacao neîndulcită pentru a evita excesul de grăsimi saturate și zaharuri care se găsesc în ciocolată.

Prepararea unei cafele sănătoase pentru inimă cu cacao

Pentru a maximiza beneficiile, Colette Micko recomandă să adăugați până la două linguri de pudră de cacao la cafeaua zilnică. Evitați adaosurile bogate în calorii precum smântâna și zahărul, care pot anula efectele pozitive. În schimb, sporiți aroma cu condimente precum scorțișoară sau nucșoară. Optarea pentru cafea și pudră de cacao organice asigură un conținut mai ridicat de flavonoide și reduce expunerea la pesticide.

Completați cafeaua sănătoasă pentru inimă cu exerciții ușoare, cum ar fi mersul pe jos până la o cafenea locală, care poate stimula și mai mult sănătatea cardiovasculară. Conexiunile sociale, favorizate de savurarea cafelei cu prietenii, contribuie, de asemenea, în mod pozitiv la sănătatea inimii.

Sursa foto: Kiraly Istvan Daniel | Dreamstime.com

Citește și Noua „cafea” fără boabe câștigă teren/ Sursele: sâmburi de curmale, semințe de diferite feluri, cafeină din ceai verde sau artificială. Dar are gust bun?

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *