BREAKING Ministrul Agriculturii Florin Barbu anunţă că România a obţinut derogare de la Comisia Europeană şi virează bani în avans fermierilor

subvenții agricole, APIA, fermieri foto: Dreamstime

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunţat, joi seară, că România a obţinut derogare de la Comisia Europeană şi virează bani în avans fermierilor, pentru a-i ajuta să depăşească impasul lipsei lichidităţilor.

”Şi în acest an, venim în sprijinul fermierilor, pentru a-i ajuta să depăşească mai uşor problemele de lichidităţi cu care se confruntă şi acordăm avansurile plăţilor directe în cuantum de 70% din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) şi de 85% din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Am solicitat şi obţinut această derogare de la Comisia Europeană”, a anunţat, joi seară, ministrul Agriculturii.

Florin Barbu a precizat că, pentru campania din acest an, APIA face toate eforturile pentru a demara plata avansurilor începând cu 16 octombrie 2024, fiind alocat aproximativ un miliard de euro în acest sens.

”Aşa cum ne-am angajat, îi susţinem pe fermierii noştri atât în cadrul forurilor europene, cât şi în discuţiile cu partenerii de guvernare pentru a primi la timp ajutorul de care au nevoie”, a mai transmis ministrul.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *