Oamenii adaugă ouă întregi, inclusiv coji, în cafeaua de dimineață. Este periculos acest obicei?

cafea cu ou in ea Sursa foto: Playground AI

O nouă tendință alimentară ciudată face valuri pe TikTok și Instagram: adăugarea de ouă crude, inclusiv coaja acestora, în cafea. Deși acest lucru poate părea neobișnuit, creatorul de conținut Jimmy Johnson dezvăluie că această practică datează de secole, relatează publicația EatingWell.

Într-un videoclip viral pe Instagram, cu peste 7 milioane de vizualizări, Johnson explică originile acestei băuturi pline de proteine, care își are rădăcinile în Norvegia, Suedia și Midwest-ul american.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jimmy Johnson (@jimmythebarista)

Cunoscută drept „Church Basement Coffee”, această băutură tradițională era populară printre americanii scandinavi în anii 1800. Rețeta presupune amestecarea unui ou crud, inclusiv coaja, cu cafea și fierberea acestuia în apă. Ouăle, care conțin 6 grame de proteine, vitamina D și colină, adaugă valoare nutritivă, energizând băutorii pe parcursul zilei.

Johnson pune accentul pe gustul bogat al cafelei mai degrabă decât pe beneficiile sale nutriționale. Gălbenușul și albușul de ou reduc amăreala, în timp ce coaja minimizează aciditatea, creând o textură fină și cremoasă. În ciuda profilului intrigant al gustului, persistă îngrijorarea cu privire la consumul de ouă crude, notează EatingWell. Ouăle crude prezintă un risc de boli de origine alimentară, cum ar fi salmonela.

Din cauza riscurilor pentru sănătate, experții sugerează să se renunțe la această tendință a cafelei cu ouă. Alternative mai sigure, cum ar fi adăugarea de cacao sau pulberi proteice, oferă o modalitate de a spori proteinele și cremozitatea în ceașca de dimineață, fără riscul de îmbolnăvire. Deși ideea de cafea cu ouă poate stârni curiozitatea, pericolele potențiale depășesc beneficiile.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *