Cinci suedezi s-au autoproclamat cei mai buni experți din lume în materie de hamburgeri și au publicat The World’s 25 Best Burger. Presa din toată lumea a numit lista lor ”Ghidul Michelin al fast-food-ului” și ”Oscar-ul hamburgerilor”

hamburger, clasament mondial foto: Hundred Burgers

„Oscarurile pentru burgeri”. „Ghidul Michelin al burgerilor”. „Cea mai prestigioasă listă la nivel mondial”. Acestea sunt câteva dintre titlurile care însoțesc știrile despre recenta publicare a „The World’s 25 Best Burgers”. Această listă anuală este realizată de cei care se autoproclamă „cei mai mari experți în burgeri din lume”. Ei provin de la o publicație suedeză specializată în acest simbol al fast-food-ului, relatează ABC, amintind și de restaurantele spaniole care s-au calificat în clasamentul acestui iubit fel de mâncare.

Cine decide și cum care sunt cei mai buni hamburgeri?

Totul a început în 2014 cu lansarea unui site suedez – Burgerdudes.com – în care un grup de iubitori de burgeri au început să recenzeze cei mai buni burgeri din Suedia. Astăzi, „staff-ul editorial” este format din cinci persoane care se ocupă de recenzia fiecărei vizite pe care o fac la un restaurant de fast-food din lume. În 2024, lista lor include peste 150 de recenzii.

Între membrii echipei se află Linus Joshepson – un designer care se laudă pe rețelele sociale că „probabil a mâncat mai mulți burgeri decât oricine”; Toby Lee – redactorul-șef al portalului Burgerdudes – care se autodefinește drept „tăticul burgerilor”; Marcus Sjöström – desenator – cunoscut, după cum spune el, drept „băiatul blond de la Burgerdude”; Stephan Wadsteds – un executiv din Göteborg – care glumește că este „reprezentantul secret al coastei de vest” pe portalul menționat; și Selin Safer – influencer – autoproclamată „Selin, regina burgerilor”.

Opinia acestor ”experți” privind clasamentul mondial

„Este clar ca lumina zilei că Suedia este cea mai bună țară din lume pentru a mânca burgeri.” Grupul de „experți” de aici, de un deceniu, a acumulat și publicat 827 de recenzii ale unor burgeri din 62 de țări. Pentru comparație, Michelin este prezent cu o structură proprie și inspectori în 40.

Suedia are cele mai multe recenzii (449). Statele Unite (90), Anglia (70) și Spania (45) sunt teritoriile din afara țării lor, cele mai explorate de acest grup de călători și iubitori de burgeri. Doar în 2024, au vizitat 23 de localuri din Spania, de pildă, majoritatea în orașe precum Valencia – unde Hundred este prima opțiune în clasamentul lor, Madrid – unde Briochef ocupă locul 17 pe listă – și Barcelona.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *