„Sunt student, ce mănânc?”: Arina simte că mâncărurile care conțin carne și ouă îi susțin energia și claritatea mentală

arina alexandru, SuntStudentCeMananc?, student, alimentație Sursa foto: Konstantin Iuganov | Dreamstime.com

Arina Alexandru este o studentă din Prahova care locuiește împreună cu părinții săi și face naveta zilnic la facultate, așa că nu are nevoie să primească mâncare de acasă. O parte importantă din alimentația ei o reprezintă mesele luate împreună cu familia, unde preparatele gătite de mama ei sunt preferatele ei.

Arinei îi plac în special mâncărurile care conțin carne și ouă, simțind că acestea îi susțin energia și claritatea mentală. „Mă fac să simt că îmi funcționează mult mai bine creierul mâncând acestea”, a declarat ea pentru G4Food.

Deși se străduiește să evite risipa alimentară, admite că este dificil, mai ales când obișnuim să cumpărăm și să gătim în cantități mari.

„Din păcate, da (fac risipă). Cred că prea puțini oameni reușesc să nu facă risipă în zilele noastre. Ne-am obișnuit să cumpărăm cantități mari și să și gătim astfel. După ce am mâncat de două ori un anumit preparat, îl fac uitat și prefer altceva.” – Arina Alexandru.

Ea apreciază produsele proaspete, mai ales legumele și fructele pe care le preferă din piață sau din grădina proprie. Pentru celelalte produse, optează pentru supermarket, dar are grijă să evite cât poate dulciurile și sucurile acidulate.

„Având în vedere că stau la țară, multe alimente le consumăm direct din grădina proprie, iar când mergem la cumpărături, cumpărăm în cantități mai mari, de aceea nu mergem chiar atât de des”, a menționat tânăra.

Un stil de viață sănătos, ca la țară, cu accent pe calitate

Fiind obișnuită cu un stil de viață sănătos, de la țară, Arina pune accent pe calitatea alimentelor, chiar dacă este atentă și la preț. „Ca student fără un loc de muncă, bineînțeles că sunt atentă la prețuri”, a precizat ea.

Tânăra nu alege niciodată alimentele semi-preparate. ⁠„În niciun caz alimentele semi-preparate. Prefer să fie proaspete, dar mai cumpăr și congelate, mai ales când este vorba de mazăre, păstăi”, a menționat studenta.

Aproximativ 95% din ceea ce mănâncă este gătit de mama ei, iar de fast-food se bucură ocazional. Nu respectă un program strict pentru mesele principale, deși ar dori să își formeze acest obicei sănătos. „Nu respect orele pentru mesele principale, dar mi-aș dori să lucrez mai mult la asta și sa reușesc. Știu ca este foarte sănătos”, a recunoscut Arina.

Tânăra nu se limitează la un anumit buget pentru alimente, deoarece încă locuiește cu părinții, iar ei sunt cei care se gândesc la aceste aspecte.

Arina nu consumă băuturi alcoolice și nici în familia ei acestea nu sunt prezente. „Nu consum băuturi alcoolice. Și nici in familie acestea nu sunt consumate. Deci clar prefer mâncarea!”, a concluzionat tânăra.

Sursa foto: Konstantin Iuganov | Dreamstime.com

Citește și: „Sunt student, ce mănânc?”: „Nu am preferințe culinare” – Adriana / Tânăra încearcă să evite alimentele nesănătoase, fiind atentă la zahăr și excesul de grăsimi

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *