Reuniunea Informală a miniștrilor agriculturii din statele UE, 8-10 septembrie 2024, Budapesta / Participă și ministrul român Florin Barbu

reuniunea ministrilor agriculturii Sursa foto: Unsplash
Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin Barbu, participă în perioada 08-10 septembrie 2024 la Reuniunea Informală a Miniștrilor agriculturii din statele membre UE, ce are loc la Budapesta (Ungaria).

În cadrul reuniunii informale va fi lansată dezbaterea privind Politica Agricolă Comună post-2027, cu scopul de a contura așteptările miniștrilor agriculturii și de a ghida noua Comisie, care urmează să preia mandatul în toamnă, să pregătească propuneri legislative pentru PAC post-2027.

În conformitate cu prioritățile Președinției maghiare a UE, tema reuniunii va fi: „Către o viitoare politică agricolă comună competitivă, rezistentă la criză, durabilă, favorabilă agricultorilor și bazată pe cunoaștere”.

Discuțiile se vor desfășura în principal pe trei teme cheie:

  • Simplificarea schemelor de sprijin pentru agricultură și revizuirea principalelor tipuri de sprijin.
  • Contribuția sectorului agricol la obiectivele Geen Deal fără a pune în pericol competitivitatea fermierilor.
  • Revizuirea instrumentelor sistemului de management al crizelor pentru a asigura un sprijin eficient pentru fermierii aflați în situații de criză din ce în ce mai des.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *