Sărbătoarea borșului de pește a avut loc în satul Crişan județul Tulcea, în Delta Dunării

Sărbătoarea borșului de pește a avut loc în Tulcea Foto: Dreamstime

Sărbătoarea borșului de pește se încheie, sâmbătă, în satul Crişan din Delta Dunării, oaspeţii fiind aşteptaţi cu preparate tradiţionale specifice zonei pregătite de localnici, transmite Agerpres.

Primarul comunei Crişan, Silviu Rahău, a declarat că la Sărbătoarea borșului de pește, care a început vineri, sunt aşteptaţi circa 1.000 de vizitatori, borşul de peşte oferindu-se însă doar contra-cost.

“Suntem pregătiţi pentru circa 1.000 de invitaţi. Borşul de peşte nu se asigură de primărie. Sunt agenţi economici care gătesc special pentru invitaţi. Evenimentul este bugetat la 80.000 de lei”, a menţionat primarul Rahău.

Printre invitaţii evenimentului din satul Crişan sunt atât ansambluri ale comunităţilor din Deltă, cât şi Fuego, Radu Captari, Hary Gramoşteanu şi trupa Haiducii lui 7 cai, sărbătoarea având ca obiectiv dezvoltarea turismului.

“Turismul în Crişan a început la 1 august şi s-a încheiat la 31 august. Nu ştim nici noi de ce. Probabil că din lipsa banilor, din cauza condiţiilor sociale sau a războiului”, a afirmat primarul comunei Crişan.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *