În drum spre Berlin, de la București, am făcut escală pe Aeroportul din Viena, unde am luat prânzul într-un restaurant din grupul celebrului chef Jamie Oliver.
Am ales salata Super Food, la care am adăugat carne de pui la grătar.
Ingredientele principale ale salatei au fost: avocado, broccoli, sfeclă coaptă, semințe, sâmburi de rodie, cereale, linte și năut.
Gustul a fost excelent. Am apreciat combinația de mirodenii — fenicul, ierburi aromate, mixul de condimente picante al lui Jamie și chili —, îmbogățită de dressingul cu sherry și oțet.
Se mai puteau adăuga brânză feta și/sau prosciutto, dar eu m-am limitat la carne pentru a avea o singură sursă de proteină animală în farfurie și pentru a reduce numărul de kilocalorii.
În total, acest fel a costat 23 de euro.
Recomand această salată tuturor celor care doresc să mănânce sănătos și sățios la restaurant.
Notă: G4Food a lansat campania „Ce am mâncat nou în vacanță/deplasare”. Îi încurajăm pe cititorii noștri să ne trimită texte și imagini cu feluri de mâncare noi pe care le-au încercat în concedii sau deplasări, la adresa: redactia.g4food@gmail.com. Avem rugămintea ca mesajele să cuprindă următoarele elemente: numele preparatului, prețul, în ce fel de local a fost consumat (tavernă, restaurant etc.), în ce țară și cum l-ar evalua. Ne interesează în special alimente neobișnuite.
Citește și „Ce am mâncat nou în deplasare”: Low Carb Spaghetti con Pollo, lângă Poarta Brandenburg din Berlin