Condimentul nr. 1 pentru reducerea balonării, potrivit dieteticienilor / Poate fi folosit în ceai sau kombucha

Ioan Radu 3 septembrie 0 comentarii 15136 vizualizări
condiment, balonare, ceai, kombucha, ghimbir Sursa foto: Dreamstime/Pexels (colaj G4Food)

Balonarea, o senzație inconfortabilă de plenitudine sau umflare a abdomenului, poate fi declanșată de diverși factori, inclusiv dieta, tulburările gastrointestinale sau stresul, transmite publicația EatingWell.

Deși de obicei este benignă, balonarea persistentă poate semnala probleme grave de sănătate, cum ar fi cancerul ovarian, ceea ce face esențială monitorizarea simptomelor și solicitarea de consiliere medicală atunci când este necesar.

Pentru cei care se confruntă cu balonare ușoară și ocazională, intervențiile dietetice pot oferi ușurare. Printre diferitele remedii, ghimbirul se evidențiază ca fiind condimentul de top pentru ameliorarea balonării, potrivit dieteticienilor Jamie Lee McIntyre și McKenzie Caldwell.

Ghimbirul ajută la motilitatea gastrică, facilitând deplasarea eficientă a alimentelor prin sistemul digestiv și reducând probabilitatea producerii de gaze. Acest beneficiu este deosebit de relevant pentru persoanele cu afecțiuni care încetinesc activitatea intestinală, cum ar fi scleroza multiplă, în cazul căreia s-a demonstrat că suplimentele cu ghimbir reduc balonarea.

condiment, balonare, ceai, kombucha, ghimbir
Ghimbirul poate fi lăsat peste noapte în kombucha, pentru a obține o băutură cu un gust îmbogățit. (Sursa foto: G4Food)

Ghimbirul are, de asemenea, proprietăți antiinflamatoare, care pot combate balonarea prin reducerea inflamației în sistemul digestiv și restabilirea echilibrului microbiotei intestinale. În plus, ghimbirul este eficient în ameliorarea greței, un simptom care adesea însoțește balonarea. Utilizarea sa tradițională pentru tulburările de stomac este susținută de studii care confirmă siguranța și eficacitatea sa în gestionarea greței și a vărsăturilor.

Ghimbirul conține și enzima zingibaină, care ajută la digestia proteinelor, contribuind astfel la prevenirea gazelor și a balonării. Încorporarea ghimbirului în dietă este simplă. Poate fi preparat ceai de ghimbir sau adăugat în smoothie-uri, kombucha sau mâncăruri savuroase.

Pe lângă ghimbir, adoptarea unor obiceiuri favorabile digestiei, cum ar fi mâncatul lent, hidratarea și practicarea de activități fizice ușoare, poate ajuta, de asemenea, la gestionarea balonării.

Citește și: OPINIE: 8 lecții importante pe care le-am învățat după ce am slăbit de două ori în viață, peste 20 de kg de fiecare dată / Există un mit supărător și dăunător despre mâncarea gătită acasă

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *