Cel mai bun ceai pentru cei care suferă de ulcer gastric / Alte băuturi benefice: sucul de varză și kefirul

ceai, ulcer, bauturi, ceai de musetel Sursa foto: Dreamstime/Pexels (colaj G4Food)

Pentru persoanele cu ulcere gastrice, alegerea băuturilor potrivite poate ajuta la ameliorarea simptomelor și la promovarea vindecării. Sucul de varză, ceaiurile din plante, băuturile pe bază de iaurt, băuturile cu ghimbir, kefirul și băuturile bogate în fibre sunt recomandate pentru proprietățile lor benefice, transmite publicația Healthline.

Iată recomandări de băuturi benefice pentru cei care suferă de ulcer:

Sucul de varză: Bogat în vitaminele A, C, folat și B6, sucul de varză ajută la reducerea acidității stomacale, oferind ușurare a durerii și permițând ulcerului să se vindece.

Ceaiurile din plante: Fără cafeină și făcute din ingrediente naturale, ceaiurile din plante, cum ar fi ceaiul de mușețel și ceaiul de ghimbir, au proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Ceaiul de mușețel poate reduce inflamația gastrică, în timp ce ceaiul de ghimbir poate ameliora greața și inflamația. Adăugarea mierii Manuka poate ajuta la distrugerea bacteriilor dăunătoare, iar ceaiul de gălbenele promovează vindecarea.

Iaurtul de băut: Băutura conține probiotice care ajută la menținerea unui intestin sănătos, combătând bacteriile dăunătoare.

Băuturile cu ghimbir: Cunoscut pentru beneficiile sale medicinale, ghimbirul conține gingerol, care are efecte antiinflamatorii. Deși benefic, consumul excesiv poate duce la efecte secundare ușoare, cum ar fi arsuri la stomac și diaree.

ceai, ulcer, bauturi, ceai de musetel
Ghimbir (Sursa foto: Pexels)

Kefir: Această băutură din lapte fermentat este similară cu iaurtul și conține probiotice, ajutând la sănătatea intestinală și reducând inflamația.

Băuturile bogate în fibre: Fibrele îmbunătățesc digestia și pot ameliora diverse probleme digestive. Opțiunile bogate în fibre includ smoothie-uri verzi, sucuri de fructe de pădure și băuturi cu chia, precum apa cu chia.

Ce trebuie să evite să bea persoanele care suferă de ulcer

Pe de altă parte, persoanele cu ulcere gastrice ar trebui să evite anumite băuturi, inclusiv alcoolul, băuturile cu cafeină, sucurile carbogazoase îndulcite, sucul de roșii, sucurile citrice și laptele cu ciocolată, deoarece acestea pot agrava simptomele.

Integrarea băuturilor vindecătoare în dietă poate ajuta semnificativ la gestionarea simptomelor ulcerelor gastrice și la îmbunătățirea recuperării.

Citește și „Ceaiuri românești”: Ceaiul de gălbenele are proprietăți antimicrobiene și antifungice. Atenție, însă: la fel ca sunătoarea, acesta nu este o băutură pentru toată lumea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *