O femeie din Norvegia susține că a slăbit 72 kg după ce a renunțat la dietele stricte care o lăsau înfometată / Ea folosește 2 metode pentru a nu-i fi niciodată foame

femeie, slabit, metode, foame Sursa foto: Maria Kirkeland

Maria Kirkeland s-a confruntat cu dificultăți în pierderea în greutate timp de peste un deceniu, căzând adesea într-un ciclu de restricționare excesivă și apoi de mâncat compulsiv, transmite publicația Business Insider.

Călătoria ei spre o greutate mai mică s-a schimbat atunci când a învățat despre calorii, proteine și antrenamentul de forță, ceea ce i-a permis să slăbească 72 de kilograme în mod sustenabil, fără să simtă prea des senzația de foame.

Kirkeland pune succesul său în principal pe seama a două strategii: numărarea caloriilor și consumul suficient de proteine. Aceste abordări au ajutat-o să evite subalimentarea și să mențină senzația de sațietate.

În copilărie, Kirkeland a fost victima hărțuirii din cauza greutății sale, ceea ce a determinat-o să adopte măsuri extreme de dietă încă de la o vârstă fragedă. Acest tipar a continuat și în viața de adult, greutatea ei crescând semnificativ, mai ales în timpul pandemiei de COVID-19, când a devenit izolată și a dezvoltat o relație nesănătoasă cu mâncarea.

Citește și: Medic, pentru The Telegraph: Am slăbit 10 kg în trei pași – doi țin de sport și unul de alimentație / „Aveam diabet de tip 2, sâni și burtă – iată cum le-am rezolvat pe toate”

În iulie 2022, Kirkeland a decis să abordeze pierderea în greutate într-un mod diferit, numărând caloriile pe baza sfaturilor unor antrenori de slăbit. Această metodă a fost educativă pentru ea, permițându-i să înțeleagă conținutul nutrițional al alimentelor și să evite presupunerile care anterior o conduceau la subalimentare. Ea a găsit procesul plăcut și sustenabil, luând pauze în timpul sărbătorilor și încorporând treptat în dietă alimente mai bogate în nutrienți și proteine.

Kirkeland a început, de asemenea, să se antreneze pentru forță, inițial cu exerciții bazate pe propria greutate corporală, progresând în cele din urmă la ridicarea de greutăți. Acest lucru nu doar că a ajutat-o să-și dezvolte masa musculară, dar i-a îmbunătățit și starea mentală.

De-a lungul călătoriei sale, ea s-a concentrat pe construirea unor obiceiuri sănătoase și pe gestionarea mentalității sale în raport cu mâncarea, recunoscând provocările impuse de cultura dietelor.

De când a slăbit, Kirkeland a experimentat „privilegiul subțirimii” și se simte mai fericită și mai încrezătoare.

„Oamenii sunt cu siguranță mai drăguți cu tine când ești mai slabă, ceea ce este trist când te gândești la asta, dar privilegiul celor slabi este un lucru foarte real”, a spus ea.

Acum se bucură să încerce lucruri noi, cum ar fi tiroliana, pe care le evitase anterior din cauza greutății sale.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Maria Kirkeland

Comentarii

  1. Știre de ultimă oră: A mâncat mai puțin și a început să facă exerciții fizice. Cine ar fi crezut? 😲

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *