Coreea de Nord, afectată de schimbările climatice și de refuzul de a accepta ajutor extern, este amenințată de agravarea lipsurilor alimentare

coreea de nord, alimente, inundatii, penurie Sursa foto: Wikimedia Commons/Office of the President of Russia

Pe 15 august, Coreea de Sud a marcat a 79-a aniversare a sfârșitului colonizării japoneze, punând cu această ocazie accent mai degrabă pe Coreea de Nord decât pe Japonia, transmite publicația Le Monde.

Președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a folosit ocazia pentru a promova „unificarea bazată pe libertate” și a oferit ajutoare Coreei de Nord, care se confruntă în prezent cu inundații severe de-a lungul graniței sale nordice cu China.

Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) a avertizat că deteriorarea condițiilor meteorologice ar putea afecta și mai mult producția agricolă a Coreei de Nord, ceea ce ar putea duce la și mai multe penurii alimentare.

Țara se confruntă deja cu subnutriția cronică, o problemă care persistă din timpul foametei din anii ’90, care a dus la moartea a sute de mii de oameni.

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a dat prioritate securității alimentare încă din primul său discurs public din 2012, promițând că nord-coreenii „nu vor mai fi nevoiți să-și strângă cureaua din nou.”

El a introdus reforme agricole și a revigorat politica „byungjin”, care se concentrează atât pe dezvoltarea economică, cât și pe apărarea națională. Cu toate acestea, penuria de alimente rămâne o problemă semnificativă.

Conform unui studiu realizat de Ministerul Unificării din Coreea de Sud, 72% dintre refugiații nord-coreeni care au ajuns în Coreea de Sud între 2016 și 2020 au raportat că nu au primit niciodată rațiile alimentare zilnice distribuite de guvern, care sunt sub nivelul minim recomandat de ONU.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Wikimedia Commons/Office of the President of Russia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *