Aeroportul Schiphol din Amsterdam intenționează să ofere 60% produse alimentare pe bază de plante până în 2030

alimente, plante, aeroportul schiphol, emisii Sursa foto: Pexels/Magda Ehlers

Aeroportul Schiphol din Amsterdam, un centru internațional major și unul dintre cele mai mari aeroporturi din Europa, face pași importanți în direcția sustenabilității prin extinderea ofertei sale de alimente pe bază de plante. Până în 2030, aeroportul își propune ca 60% din opțiunile sale alimentare să fie pe bază de plante, o măsură care va reduce emisiile legate de alimentație la jumătate față de nivelurile din 2023, relatează organizația One Green Planet.

Această tranziție va fi graduală pentru a menține stabilitatea prețurilor, punând accentul pe prezentarea atractivă a produselor pentru a încuraja călătorii să aleagă aceste alternative ecologice.

În plus față de creșterea opțiunilor pe bază de plante, Schiphol se angajează să respecte standardele etice de aprovizionare. Până în 2025, toată cafeaua și cacaua vândute la aeroport vor fi certificate pentru comerț echitabil (FairTrade). Partenerii aeroportului din sectorul alimentar și al băuturilor vor trebui, de asemenea, să ia în considerare impactul social și de mediu al întregului lor lanț de aprovizionare.

Viziunea Schiphol privind durabilitatea se extinde dincolo de alimentație. De asemenea, aeroportul depune eforturi pentru a deveni o instalație cu zero deșeuri până în 2030, cu scopul de a reduce pierderea de resurse la mai puțin de 1%. Acest obiectiv va implica utilizarea ambalajelor reciclate și reutilizabile, reducerea la minimum a deșeurilor alimentare în timpul preparării și promovarea prevenirii deșeurilor în rândul consumatorilor. În plus, proiectarea și construcția punctelor de vânzare a produselor alimentare vor fi mai circulare și modulare, permițând modernizări și întrețineri mai ușoare.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Pexels/Magda Ehlers

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *