„Sunt student, ce mănânc?”: Giulia încalcă o regulă anti-risipă, mergând înfometată la cumpărături / Așa ajunge să consume „poate jumătate” din alimentele pe care și le-a luat

giulia balinca, student, alimentatie, SuntStudentCeMananc? Sursa foto: Dreamstime

Giulia Balinca este o tânără care studiază la Universitatea din București. Deși consideră că mănâncă foarte haotic, tânăra a fost de acord să vorbească despre obiceiurile ei alimentare.

Tânăra primește destul de rar mâncare de acasă. Totuși, de fiecare dată când merge la părinți încearcă să ia câte ceva ca să îi ajungă pentru următoarele două zile. Părinții îi mai trimit mâncare în Capitală și prin diferiți prieteni, dar acest lucru se întâmplă destul de rar. Studenta ne-a spus și care sunt mâncărurile ei preferate.

„Îmi place să mănânc sarmale sau tochitură, iar în restul timpului îmi gătesc sau îmi comand pizza.” – Giulia.

Ce părere are Giulia despre risipa alimentară? Tânăra ne-a spus că, precum alți studenți, face și ea risipă. „Mereu merg înfometată la cumpărături și cumpăr de toate, ca ulterior să mănânc poate jumătate din alimentele pe care mi le-am luat”, a precizat studenta. Ea încalcă, astfel, una dintre regulile anti-risipă: nu te duci cu burta goală la magazin.

Tânăra alege să meargă la supermarket de fiecare dată când trebuie să-și facă cumpărăturile alimentare. „De obicei, când merg la cumpărături, cumpăr mai multe ca să îmi ajungă pentru mai multe zile”, a menționat ea.

Giulia este ghidată de poftă, nu de preț sau proximitate

Dacă mulți studenți sunt interesați de preț sau proximitate, acest lucru nu se aplică și în cazul Giuliei. „Sincer, depinde de pofta pe care o am în momentul respectiv”, a spus studenta. Ea a mai adăugat și faptul că, dacă îi e poftă de ceva, atunci își cumpără produsul respectiv.

Giulia ne-a spus că, datorită faptului că stă în chirie, îi e mult mai ușor să gătească. Totuși, acest lucru depinde de cât de obosită este în ziua respectivă. „Cred ca sunt 50-50 cu gătitul și comandatul”, a menționat Giulia. În oraș mănâncă mai mult în weekend, în cazul în care iese cu prietenii.

Tânăra preferă să aleagă produse proaspete, însă se mai întâmplă să mănânce și congelate.

Giulia nu respectă orele pentru mesele principale ale zilei. „Niciodată. Am un program alimentar haotic, prima mea masă poate să fie și la 5 după-amiază. Problema este că nu pot să mănânc dimineața și nici în primele ore după ce mă trezesc”, a explicat ea.

Tânăra încearcă să evite fast food-ul și alimentele congelate. „Din fericire chiar consider că îmi iese”, a menționat ea.

Giulia și bugetul de student

Tânăra nu are un anumit buget la care să se limiteze. „Nu, dacă vreau să mănânc ceva, mănânc”, a precizat ea. Studenta ne-a spus că, la acest capitol, nu s-a zgârcit niciodată.

Giulia a mai precizat că nu consumă băuturi alcoolice nici măcar la petreceri. Pentru ea, mâncarea are mereu prioritate.

Sursa foto: Dreamstime

Citește și: Sunt student, ce mănânc? Andreea Oprea: „Atunci când luam prea multă (mâncare) și mai aveau și colegele de cameră, nu reușeam să mâncăm totul”/Tânăra încearcă să aibă grijă de cheltuielile lunare, însă nu se zgârcește când vine vorba de hrană

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Comentarii

  1. Nu stiu de unde nebunia aceasta impotriva alimentelor congelate. In multe cazuri alimentele congelate sunt chiar mai proaspete decat cele proaspete pentru ca firmele de renume congeleaza in proximitatea locului unde au fost recoltate sau sacrificate animalele iar in cazul pestelui chiar pe vapor. Dar ma rog, fiecare cu fitzele si aburii lui…P.S. Imi plac la nebunie ecologistii de tastatura care manca produse exotice bio…el cica salveaza planeta dar uita ca au fost aduce cu vaporul mii de mile de la sursa…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *