O cafea rece? Cu ce să fie: sirop de alune, nuga de migdale, rhum, caramel, lapte, cremă de vanilie, granita? Rețete propuse de barmani italieni

cafea rece frappe cappuccino granita lapte de alune rhum caramel crema de vanilie cocktail de cafea foto: freepik.com

Cum canicula nu se dă bătută, o cafea rece poate fi uneori o pauză binevenită. Iar dacă e o cafea mai elaborată în stil cocktail rece, pauza devine revigorantă. Ținând întotdeauna cont, vine de la sine, de recomandările medicale legate de consumul de cafea de la caz la caz. Și mai ales în situația existenței unor patologii cardiovasculare sau metabolice.

Instituto Espresso Italiano, o asociație profesională a producătorilor și comercianților de cafea și de tehnologie de bar din Italia, propune câteva idei creative, adunate de la barmani, preluate de publicația de sector agricultura.it.

Iced Coffee cu lapte

De regulă un iced coffe clasic se face din cafea cu gheață și eventual puțină apă. Varianta reelaborată propusă este realizată cu un expresso dublu amestecat cu lapte rece și cuburi de gheață.

Frappè vegan cu lapte de alune

Alunele și laptele de alune au câștigat în ultimii ani mult teren în preparatele de bar cu cafea sau similare. Printre produsele inovative este și laptele vegetal de nuci. Rețeta de frappè vegan propusă de asociație reunește o cafea expresso cu cremă de alune, lapte de alune și frișcă vegan ca toping.

Granita cu cafea și nuga de migdale

Pe același model cu granita siciliană de cafea: un amestec rece de cafea espresso, gheață, lapte condensat, miere și nuga de migdale, transformate într-o cremă rece.

Cafea cu rhum și caramel

Ca o invitație la călătorie din Occident spre Orient: un mix de cafea espresso, rhum cubanez, lichior de caramel sărat, ulei de susan.

Granita de cafea cu cremă de vanilie cu fistic

O combinație care reunește cafea expresso cu gheață, granita de cafea cu lapte de migdale și cremă de vanilie cu fistic.

Cappuccino inversat

În loc să domine cafeaua, domină laptele și aroma de migdale: cafea expresso cu lapte, sirop de migdale și gheață.

Citește și: https://g4food.ro/frappuccino-reteta-cum-il-prepari-acasa-vara-e-preferabila-cafeaua-rece/

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

foto: freepik.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *