Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 12-18 august

meniu saptamanal Sursa foto: G4Food

Cum ți-ai putea face viața mai ușoară ca să nu stai în fiecare zi în bucătărie? Soluția este să-ți pregătești măncarea pe câteva zile sau o săptămână, vezi aici. Este ceea ce se numește batch cooking.

Dar pe lângă acest tip de organizare ai nevoie și de o planificare a meniului săptămânal. Te va ajuta și la întocmirea listei de cumpărături și la buna gestionare a timpului (și nervilor) tăi și vei economisi și niște bani.

Mai jos aveți meniul pe care vi-l propunem pentru săptămâna 12-18 august.

meniu saptamanal

Fiecare prânz și cină îl puteți completa cu o porție de fructe de sezon: caise, piersici, pepene roșu sau galben, struguri, smochine.

Dacă simțiți nevoia unei gustări pe parcursul zilei, există opțiuni sănătoase precum o mână de nuci, alune, migdale sau fistic, câteva măsline, bastonașe de morcov, castravete, ardei gras cu hummus sau pastă de avocado,un iaurt, o bucățică de brânză.

Lista de cumpărături

Fructe de sezon: piersici, caise, pepene roșu și galben,struguri, smochine.

Fructe uscate: nuci, alune, migdale, fistic, stafide, curmale.

Legume proaspete: salată verde, varză, castraveți, mărar, pătrunjel, roșii, avocado, ceapă, ceapă verde,usturoi, usturoi verde, cartofi, morcovi, păstârnac, ardei, ridichi, vinete, dovlecei.

Legume conservate: năut, fasole.

Ulei de măsline extra virgin și ulei de floarea soarelui

Carne de curcan

Carne tocată (eu am luat de porc pentru chiftele și de pui pentru empanadă)

Ficăței de pui

File de pește alb

Lapte, iaurt grecesc, brânză feta sau telemea, parmezan, mozzarella, unt

Lapte de cocos

Șuncă

Pâine toast integrală

Paste, orez cu basmati, orez cu bob rotund

Fulgi de ovăz, făină

Tortilla

Aluat refrigerat de tartă (aluat fraged)

Ouă

Măsline

Condimente

Rețetele le găsiți pe site-ul G4Food.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: G4Food

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *