Multiplu medaliat olimpic Adam Perry: ”Am găsit viermi în pește”/ Sportivii continuă să se plângă de calitatea mâncării la Paris

viermi in peste Sursa foto: today.com/Quinn Rooney / Getty Images

Adam Peaty a afirmat că sportivii de la Olimpiada de la Paris au găsit viermi în mâncarea lor, relatează The Guardian. Peaty, de șase ori medaliat olimpic, a criticat serviciile de catering din satul olimpic, spunând că acestea sunt inadecvate. El a subliniat că atât cantitatea, cât și calitatea mâncării oferite pot afecta performanțele sportivilor.

„Cateringul nu este suficient de bun pentru nivelul la care sportivii sunt așteptați să performeze,” a declarat el. „Trebuie să oferim tot ce avem mai bun. La Tokyo, mâncarea a fost incredibilă. La Rio a fost incredibilă. Dar de data aceasta? Nu au fost suficiente opțiuni de proteine, cozi lungi, așteptând 30 de minute pentru mâncare pentru că nu există un sistem de servire.”

Opțiunea pentru sustenabilitate a organizatorilor intră în contradicție cu așteptările sportivilor

Ca parte a angajamentelor pentru sustenabilitate ale Jocurilor, organizatorii au avut ca obiectiv să facă 60% din toate mesele fără carne și o treime din ofertele de mâncare bazate pe plante. Peaty a spus că acest lucru nu a funcționat pentru el. „Narațiunea sustenabilității a fost pur și simplu impusă sportivilor,” a spus el. „Eu vreau carne, am nevoie de carne pentru a performa și asta mănânc acasă, deci de ce ar trebui să schimb?”

Pește cu viermi. Organizatorii se apără

„Îmi place peștele, dar oamenii găsesc viermi în pește. Pur și simplu nu este suficient de bun. Standardul ar trebui să fie cel mai înalt, vorbim despre cei mai buni din lume, și nu îi hrănim la cel mai înalt nivel.”

Un purtător de cuvânt al Olimpiadei de la Paris 2024 a declarat pentru Today: „Ascultăm sportivii și luăm în serios feedback-ul lor. De la deschiderea satului, partenerul nostru, Sodexo Live!, a lucrat proactiv pentru a adapta aprovizionarea la frecvența în care restaurante din satul olimpic sunt utilizate, un ritm care a crescut treptat, precum și la consumul efectiv observat la sportivi în primele zile. Ca rezultat, cantitățile unor produse au fost semnificativ mărite și a fost angajat personal suplimentar pentru a asigura desfășurarea corespunzătoare a serviciului.”

Reprezentantul Paris 2024 a declarat că nu au „informații care să confirme acuzația specifică” privind viermii din pește, iar echipa Marii Britanii a spus că nu au fost raportate astfel de observații personalului lor. „Reamintim tuturor că operațiunile de catering de la Paris 2024 sunt supuse inspecțiilor regulate de către autoritățile de siguranță alimentară și, de asemenea, am contractat o companie privată de inspecție pentru a efectua verificări suplimentare,” a adăugat un reprezentant Paris 2024 într-un e-mail pentru TODAY.com, menționând că sunt conștienți de comentariile sportivului.

Peaty, care a câștigat medalia de argint împreună cu americanul Nic Fink în proba de 100 metri bras, a spus că aprecierile sale despre mâncare și calitatea acesteia au fost făcute „pentru ca oamenii să îmbunătățească serviciile”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: today.com/Quinn Rooney / Getty Images

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *