Rețetă prietenoasă cu diabeticii: Paste integrale cu roșii cherry „topite” și mozzarella

Rețetă de paste cu roșii, prietenoasă cu diabeticii Foto: Freepik

Această rețetă de paste cu roșii este simplă, dar delicioasă. Combină roșiile cherry cu mozzarella, evidențiind dulceața lor naturală și textura cremoasă și lipicioasă a mozzarella. Perlele de mozzarella sunt perfecte pentru a fi amestecate în preparatul finit. Dacă nu le găsiți, puteți folosi și mozzarella proaspătă tocată, recomandă Eating well.

Pentru a obține o rețetă „prietenoasă” cu diabeticii, folosiți paste din grâu integral.

Avem nevoie de:

  • 250 g de paste din grâu integral sau paste tubulare scurte
  • 3 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 4 căței de usturoi, tocați mărunt
  • ¼ -½ linguriță piper roșu zdrobit
  • 1 kilogram de roșii cherry (aproximativ 3 căni)
  • ¾ lingurițe sare
  • ½ linguriță condiment italian (amestec de plante aromatice)
  • ¼ linguriță piper măcinat
  • ⅓ cană busuioc proaspăt tocat, plus mai multe frunze pentru decorare
  • 1 lingură de glazură balsamică, plus mai mult pentru stropire
  • 1 cană de perle de mozzarella tăiate în două

Cum procedăm pentru a prepara paste cu roșii:

Puneți la fiert o cratiță mare cu apă și puțină sare. Când fierbe apa se adaugă pastele și se lasă la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Rezervați ½ cană din apa în care s-au fiert, apoi scurgeți pastele.

Se încălzește uleiul într-o tigaie mare la foc mediu-mare. Adăugați usturoiul și piperul roșu zdrobit. Gătiți, amestecând, până se parfumează, aproximativ 1 minut. Se adaugă roșiile, sarea, condimentele italiene, piperul și apa de pe paste pe care ați păstrat-o. Se aduce la fierbere și se lasă la fiert, amestecând din când în când și ajustând focul după cum este necesar, până când roșiile explodează și sosul se îngroașă, între 10 și 12 minute. Se ia de pe foc.

Peste roșiile care s-au topit în tigaie se adaugă pastele, busuiocul și glazura balsamică. Apoi se amestecă pentru a se combina. Se adaugă mozzarella și puteți acum decora cu busuioc și stropiți cu glazură balsamică, dacă doriți.

Informații nutriționale pentru o cană și jumătate de paste

Calorii 418, Grăsimi 19g, Grăsimi saturate 5g, Colesterol 22mg, Carbohidrați 50g, Zaharuri totale 7g, Zaharuri adăugate 1g, Proteine 15g, Fibre 7g, Sodiu 632mg, Potasiu 563mg

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Foto: Freepik

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *