FOTO „Ce am mâncat nou în vacanță”: Salata Amasra, în care legumele tari sunt tăiate în formă de flori

image_2024-08-07_153515233 Foto: G4Food

Denis, un cititor G4Food, ne-a scris pentru a ne povesti despre salata pe care a încercat-o recent în Turcia.

„Salatele sunt binevenite în orice sezon, iar gustul local al orașului «Amasra» se poate simți din salata cu același nume pe care am gustat-o într-un restaurant local”, ne-a scris Denis.

Foto: G4Food

Din poză ies în evidență salata, ceapa, murăturile, pătrunjelul, rucola, ceapa proaspătă și morcovul ras deasupra lor.

Legumele tari, cum ar fi ridichile și morcovii, care sunt tăiate cu niște cuțite speciale, sunt așezate pe partea de sus a salatei Amasra și tăiate în formă de flori.

Amasra este un mic oraș port la Marea Neagră din provincia Bartın, Turcia.

Orașul este astăzi foarte apreciat pentru plajele și cadrul său natural, ceea ce a făcut din turism cea mai importantă activitate pentru locuitorii săi.

„Restaurantele de la malul mării sunt o experiență în sine, pe lângă cea culinară”, a mai scris Denis.

Notă: G4Food a lansat campania „Ce am mâncat nou în vacanță”. Îi încurajăm pe cititorii noștri să ne trimită texte și imagini cu feluri de mâncare noi pe care le-au încercat în concedii, la adresa: redactia.g4food@gmail.com. Avem rugămintea ca mesajele să cuprindă următoarele elemente: numele preparatului, prețul, în ce fel de local a fost consumat (tavernă, restaurant etc.), în ce țară și cum l-ar evalua. Ne interesează în special alimente neobișnuite. 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Foto: G4Food

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *