Denis, un cititor G4Food, ne-a scris pentru a ne povesti despre băutura nouă pe care a încercat-o recent în Turcia.
„Într-o zi însorită de august în Turcia, ca băutură răcoritoare ospătarul unei terase ne-a recomandat Basil sherbet, un șerbet cu busuioc, dulce și răcoritor”, a scris el, la adresa redactia.g4food@gmail.com.
„Busuiocul poate părea o idee inedită pentru o băutură rece, dar oferă o senzație de dependență în mod surprinzător, iar tonurile sale purpurii sunt destul de atrăgătoare. Unele variațiuni ale rețetei pot adăuga și diverse fructe după plac”, a adăugat el.
Ca opțiune de desert, el a ales binecunoscuta halva, însă făcută după altă rețetă și servită caldă. Cu lapte, dar și cu o înghețată rece: „O mixtură de temperaturi care oferă o senzație inedită.”
Notă: G4Food a lansat campania „Ce am mâncat nou în vacanță”. Îi încurajăm pe cititorii noștri să ne trimită texte și imagini cu feluri de mâncare noi pe care le-au încercat în concedii, la adresa: redactia.g4food@gmail.com. Avem rugămintea ca mesajele să cuprindă următoarele elemente: numele preparatului, prețul, în ce fel de local a fost consumat (tavernă, restaurant etc.), în ce țară și cum l-ar evalua. Ne interesează în special alimente neobișnuite.