Dieta zilnică de 8.000 de calorii a înotătorului britanic Adam Peaty/Este incredibil de disciplinat atunci când vine vorba despre alimentația lui

Adam Peaty este atent la dieta lui Foto: Swimming.org

Înotătorul britanic mănâncă de aproape patru ori cantitatea recomandată zilnic pentru a-și menține performanța în piscină. Adam Peaty nu a luat medalia de aur la care spera la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, dar înotătorul britanic a exprimat că simțea că „a câștigat deja” după ce a ajuns duminică la a patra finală olimpică. El a câștigat medalia de argint la proba de 100 metri bras, iar câteva ore mai târziu a fost testat pozitiv la Covid, arată Hello Magazine.

Fără îndoială, olimpicul este incredibil de disciplinat, atunci când vine vorba despre dieta lui. Adam, în vârstă de 29 de ani, a dezvăluit anterior că atinge aproximativ 7.500-8.000 de calorii atunci când se antrenează – aproape de patru ori doza zilnică recomandată pentru un bărbat adult.

Olimpicul mănâncă de șase ori pe zi, de la mese bogate în proteine ​​până la cine bogate în nutrienți.

Micul dejun

Starul olimpic își începe ziua devreme, cu un mic dejun la 06.00 dimineața, urmat de un al doilea mic dejun la ora 09.30 în zilele de antrenament.

Potrivit Men’s Health, Adam optează pentru o granola bogată în proteine ​​cu lapte de soia, urmată de iaurt grecesc și stafide.

Datorită conținutului său ridicat de fibre și proteine, Adam probabil că optează pentru granola pentru a avea senzația de sațietate mai mult timp, permițându-i să se antreneze intens.

De asemenea, granola este mult mai ușor pentru stomac decât ouăle sau un mic dejun pe bază de carne, care este esențial pentru antrenamentul cu impact puternic. „Gust, de asemenea, unt de arahide pe o banană, pentru a-mi oferi energie în timpul antrenamentului. Am o doză de cofeină înainte de cursă sau antrenament și mă hidratez bând aproximativ cinci litri de apă pe zi”, a spus el.

Prânzul, bogat în proteine ​​

La ora prânzului, sportivul de performanță are nevoie de alimente bogate în proteine ​​și calorii pentru a se alimenta pentru câteva ore de antrenament.

Deși preferă puiul și orezul cu legume, el va opta și pentru produse de bază precum cartofi dulci, pui sau pește, pâine prăjită integrală și shake-uri de proteine, „pe care le bea de obicei ca o masă după antrenament și înainte de culcare”, mai arată Men’s Health.

Cina lui Adam Peaty

Cina o ia înainte de ora 19.00. „Întotdeauna mănânc înainte de ora 19 în timpul antrenamentului și îmi gătesc orez integral, alge marine, somon și creveți”, a adăugat înotătorul.

„Gătesc o mulțime de legume cum ar fi sparanghel și broccoli. Dacă nu am mâncat un avocado la prânz, de obicei îl am la cină”, mai spune el.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Foto: Swimming.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *